Νέα παραμύθια Αδωνη για την Υγεία!

Αστείες δικαιολογίες Γεωργιάδη για τις αυξήσεις στα φάρμακα. Δήλωσε ότι θα μειώσει τις αναμονές στα επείγοντα!

Μπορεί ως κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis να υπεραμυνόταν της διάκρισης ανάμεσα στην εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία, όμως ως υπουργός Υγείας φαίνεται ότι το ξέχασε και προανήγγειλε νέες συλλήψεις για το κύκλωμα που εξαπατούσε τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κανάλι Ενα 90,4 πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έδρασαν άμεσα, ενώ θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις γύρω από το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ. «Δράσαμε καίρια και αποτελεσματικά, έχουν συλληφθεί οι υπεύθυνοι, η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση αυτή. Θα έρθουν κι άλλες πολύ σύντομα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι οι μεγάλοι πολιτικοί του στόχοι στη δεύτερη θητεία του είναι η μείωση της αναμονής για τα μη επείγοντα χειρουργεία και η μείωση των ωρών αναμονής στις εφημερίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν σήμερα ακόμα και τις 10 με 12 ώρες, όπως παραδέχθηκε. Μάλιστα, προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, λέγοντας πως «σύστημα εφημεριών στον πλανήτη χωρίς αναμονή δεν υφίσταται, αλλά μπορούμε να μειώσουμε τις ακραίες περιπτώσεις».

Για τις αυξήσεις των τιμών στα φάρμακα ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως επί θητείας του «οι μειώσεις των τιμών είναι πολύ περισσότερες των αυξήσεων». Σχολιάζοντας τις πρόσφατες αυξήσεις σημείωσε ότι αυτές αφορούν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, η διακύμανση της τιμής των οποίων γίνεται από τις εταιρίες χωρίς καμία παρέμβαση από το υπουργείο, με νομοθετική ρύθμιση του 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως «πράγματι, έχουμε εξαιρετικά λίγους παθολόγους στην Ελλάδα, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», προαναγγέλλοντας πολύ ισχυρά κίνητρα προς τους νέους γιατρούς για να επιλέξουν την ειδικότητα της παθολογίας. «Με μια συγκροτημένη πολιτική και νέες προκηρύξεις, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε σημαντική ενίσχυση στις άγονες περιοχές» πρόσθεσε, αν και παρατήρησε πως «θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα