ΑΧΕΠΑ: Ακτινολογικό με ανεμιστήρα!

Στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να ψύξουν το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα με… μηχανικά μέσα

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο πολυδιαφημισμένο (δήθεν) «καλοκουρδισμένο» σύστημα υγείας του Αδωνη Γεωργιάδη, αφού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να ψύξουν το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα με… ανεμιστήρες!

Το μηχάνημα πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος βλαβών, και κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερο αλαλούμ στη λειτουργία του νοσοκομείου, με ακυρώσεις ραντεβού και ταλαιπωρία ασθενών.

Επειδή δεν υπάρχει σωστό σύστημα κλιματισμού στην αίθουσα, οι νοσοκομειακοί -τι να κάνουν οι άνθρωποι…- έβαλαν ανεμιστήρες για να… φυσάνε πάνω στο μηχάνημα, προκειμένου να μη ζεσταθεί. Φυσικά, παρόμοια περιστατικά ακραίων συνθηκών, λόγω καύσωνα, γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι δε νοσοκομειακοί γιατροί, το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ και οι ασθενείς προσπαθούν να αντέξουν τις ακραίες θερμοκρασίες με ανεμιστήρες, ενώ το υπό κατάρρευση ΕΣΥ στην εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαθέτει εξωτερικά ιατρεία που βράζουν από τη ζέστη. Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, «το τούνελ 50 μέτρων που συνδέει δύο κεντρικά κτίρια, και από εκεί μεταφέρονται ασθενείς μετά το χειρουργείο τους σε ακραίες θερμοκρασίες, αφού είναι γυάλινο. Τώρα έκαναν κάποιες παρεμβάσεις, που όμως είναι πρoχειροδουλειές, και λίγο έφτιαξε η κατάσταση. Υπάρχουν, όμως, τμήματα που βράζουν.

Τα εξωτερικά ιατρεία, ένα πολύ μεγάλο κτίριο όπου εξετάζονται ασθενείς και γίνονται αιμοληψίες, στην κυριολεξία βράζει. Πολλές καταγγελίες από ασθενείς και προσωπικό. Με ανεμιστήρες προσπαθούν να αντέξουν τη ζέστη ασθενείς και προσωπικό». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο ΑΧΕΠΑ και το ακτινοθεραπευτικό τμήμα, όπου το μηχάνημα θα πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς. Ο χώρος όπου είναι εγκατεστημένο φτάνει τους 30 βαθμούς.

Υπάρχει κίνδυνος βλαβών, που είναι αρκετά ακριβή η αποκατάστασή τους. Φυσικά, σε περίπτωση βλάβης, θα υπάρχουν ακυρώσεις και σε ραντεβού. Με τους ανεμιστήρες προσπαθούν να ψύξουν το μηχάνημα. Τι κάνει ο διοικητής; Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο υπουργός Υγείας για να επιλυθούν τα εν λόγω προβλήματα. Ο διοικητής δεν μπορεί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα