Τέμπη: Κρεσέντο χυδαιότητας με εντολή Μαξίμου

Τρομάζει την κυβέρνηση ο ξεσηκωμός των Ελλήνων για τα δύο χρόνια από το σιδηροδρομικό έγκλημα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πανικόβλητη κυβερνητική επιχείρηση σπέκουλας και στοχοποίησης ανθρώπων και πολιτικών χώρων υπό τον φόβο του επικείμενου λαϊκού ξεσηκωμού για τη συμπλήρωση δύο ετών από το έγκλημα στα Τέμπη. Η 28η Φεβρουαρίου τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει δώσει εντολή στο υπουργικό επιτελείο να εγκαταλείψει τη στρατηγική των «ήρεμων νερών» και να περάσει σε ολομέτωπη αντεπίθεση. Το σύνθημα δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα κρεσέντο πρωτοφανούς χυδαιότητας και γραφικότητας με σταθερούς αλλά και νέους αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τοξικότητα, όμως στην πραγματικότητα ακόμη κι αυτό είναι μια επικοινωνιακή στρατηγική υποκρισίας. Αν όντως στη Ν.Δ. κόπτονταν για την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης, θα είχαν αποπέμψει από την πρώτη στιγμή στελέχη που εκτοξεύουν συνεχείς προσβολές ακόμη και κατά των συγγενών των θυμάτων. Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι ένα τέτοιο κραυγαλέο παράδειγμα, όμως στο Μαξίμου παρακολουθούν ατάραχοι τις εξοργιστικές αναρτήσεις του.

«Στρατηγική της αντιπολίτευσης είναι η αποσταθεροποίηση της χώρας» αναφωνούν διαρκώς τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ ταυτόχρονα προεξοφλούν -θέλοντας να τρομοκρατήσουν- για επεισόδια στις συγκεντρώσεις της 28ης Φεβρουαρίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του, υπερασπιζόμενος την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Αδειλίνη, κατήγγειλε ότι πολιτικοί αρχηγοί έχουν μετατραπεί σε ανακριτές και εισαγγελείς, ενώ τόνισε ότι «κάποιοι από την αντιπολίτευση θέλουν την πρόωρη αποχώρηση του πρωθυπουργού». Ερωτώμενος για τη Μαρία Καρυστιανού, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Η κυβέρνηση δεν στρέφεται κατά προσώπων, κάποιες φορές όμως αναγκάζεται να απαντά σε αιτιάσεις». Δείχνοντας επηρεασμένος από όσα κυνικά είπε προσφάτως ο Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκος θέλησε με δηλώσεις του να υποβαθμίσει και εκείνος τη φασαρία που γίνεται για την τραγωδία των Τεμπών, κάνοντας λόγο για τεκτονικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη που απαιτούν εθνική ενότητα.

«Αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη πραγματοποιούνται τεκτονικές αλλαγές και αντί κάθε πολιτική δύναμη της χώρας να διαμορφώσει τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις της με σοβαρότητα και να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ, γίνονται πρωτοφανείς επιθέσεις με αστήρικτες κατηγορίες, άθλιους χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες» τόνισε ο «γαλάζιος» υπουργός. «Εχουμε ένα κυνήγι μαγισσών που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα ευθύνης είναι εδώ για να διασφαλίσει την ενότητα και την ασφάλεια της Ελλάδας, και η κυβέρνηση είναι η πρώτη που θέλει να βγει η αλήθεια στο φως για τα Τέμπη» μας διαβεβαίωσε ο κ. Θεοδωρικάκος με έντονο άρωμα κινδυνολογίας, ο οποίος κατέληξε πως είναι δικαίωμα όσων θέλουν να διαδηλώσουν αλλά με τάξη και ηρεμία. Εκείνος που πέρασε σε άλλη πίστα τρομολαγνίας ήταν ο κ. Ταχιάος.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει τη νέα κυβερνητική γραμμή, όχι μόνο εκτίμησε ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης αλλά το απέδωσε και σε ρωσικό δάκτυλο. «Η συγκάλυψη ξεκίνησε από τα περιθωριακά, φιλορωσικά κόμματα, όπως του κ. Βελόπουλου» ανέφερε ο κ. Ταχιάος, καταθέτοντας στη συνέχεια μια θεωρία συνωμοσίας εμπλέκοντας τον Πούτιν, τον Στιβ Μπάνον και τα αντιπολιτευτικά κόμματα. «Δεν είναι κρυφό ότι υπάρχουν κόμματα τα οποία αυτή τη στιγμή θαυμάζουν ξένες δυνάμεις. Είναι μυστικό; Το κρύβουν; Οχι. Και αυτό πλέον είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Διαβάστε τις δηλώσεις του Στιβ Μπάνον για να δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ε, λοιπόν, αυτό μην αμφιβάλλετε ότι είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να παιχτεί και στην Ελλάδα».


Δεν έχει τέλος το διχαστικό παραλήρημα του Αδωνη Γεωργιάδη

Σε διαρκές παραλήρημα πανικού και χυδαιότητας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Αδωνις Γεωργιάδης με φόντο την υπόθεση των Τεμπών και το κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης που καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο «γαλάζιος» υπουργός, σε ακόμα μία θρασύτατη τηλεοπτική του παρουσία, κάλεσε επί της ουσίας τους ψηφοφόρους της «γαλάζιας» παράταξης να μιμηθούν τη ρητορική του και να αντιδρούν οργισμένοι σε όποιον τους λέει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενορχήστρωσε συγκάλυψη.

«Θέλω στον νεοδημοκράτη που με βλέπει να του πω με ειλικρίνεια ότι δεν έχει υπάρξει καμία συγκάλυψη και όπου βρίσκεστε, σε παρέες, καφενεία, στη δουλειά σας, στους φίλους σας, όταν θα σας λένε “έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυψη”, να αντιδράτε με οργή γιατί είναι προσβλητικό για την παράταξή μας» ανέφερε προκλητικά ο κ. Γεωργιάδης. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, σχολιάζοντας την πολύνεκρη τραγωδία, προέβη σε μια κυβερνητική αυτοκριτική, αλλά για τους εντελώς λάθος λόγους, επιβεβαιώνοντας ότι ο κυνισμός της καρέκλας της εξουσίας έχει εξαλείψει οποιοδήποτε αίσθημα ενσυναίσθησης μπορεί να είχε κάποτε. «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Η υπόθεση των Τεμπών ήταν από την αρχή μια πολύ δύσκολη για τους πολιτικούς υπόθεση.

Εννοώ στην επικοινωνιακή διαχείριση» ανέφερε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση είχε μια συμπεριφορά πάρα πολύ μαζεμένη μπροστά στον πόνο και στο πένθος των συγγενών» την οποία όμως εκμεταλλεύτηκε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα με στόχο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να ανατρέψει τον πρωθυπουργό. (…) Δεν είχαμε υπολογίσει σε αυτήν την τακτική ότι απέναντί μας είχαμε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δεν ορρωδούσε προ ουδενός και δεν είχε κανέναν ηθικό φραγμό να αξιοποιήσει αυτήν την οργή για πολιτικούς σκοπούς. Κι έτσι σιγά σιγά η κοινή γνώμη εξελάμβανε τη δική μας συμπεριφορά ως ενοχή και τη δική τους συμπεριφορά ως υπεράσπιση της αλήθειας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img