Ο τέως πρόεδρος οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην καταστροφή

Ο Κασσελάκης επιτίθεται με μένος στο κόμμα, έχοντας αποφασίσει να μην αφήσει τίποτα όρθιο και να πάρει μαζί του ό,τι μπορεί στον νέο φορέα που θέλει να δημιουργήσει

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει να βγαίνει στο ξέφωτο και ο Σ. Κασσελάκης βυθίζει σε απόγνωση τα στελέχη της Κουμουνδούρου ετοιμάζοντας πυρετωδώς νέο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υποχωρεί ραγδαία στις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα φυλλορροεί και το μόνο παρήγορο, όπως παρατηρούν τα στελέχη του, είναι ότι ο κόσμος αυτός δεν μετακομίζει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά περιμένει κάποιο «σινιάλο σοβαρότητας».

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Με τον λυσσαλέο πόλεμο φθοράς πάντως, που έχει εξαπολύσει ο τέως, φαίνεται σήμερα πολύ πιθανή η εκδοχή που παρουσίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε μια από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, όταν πρόβλεψε δυσοίωνα ότι «στο επόμενο συνέδριο θα συζητάμε τους λόγους που πέσαμε κάτω και από το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου».

Με μένος που υπερβαίνει κάθε πολιτικό και ιδεολογικό όριο, το πρώην μέλος των Ρεπουμπλικάνων και αργότερα εθελοντής στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν στις ΗΠΑ επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αποφασίσει, όπως λένε στελέχη στη «δημοκρατία», «να μην αφήσει τίποτε όρθιο και να πάρει ό,τι μπορεί». Με τη στυφή γεύση της αποτυχίας κάποιοι, όπως ο τέως πρωθυπουργικός εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας, διαπιστώνουν ότι ο Κασσελάκης, όπως δείχνουν οι τελευταίες του κινήσεις, προσπαθεί να κάνει όση περισσότερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται για το δικό του κόμμα. «Το μεγάλο πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εδώ κι έναν χρόνο έχουμε χάσει πάρα πολύ κόσμο» λέει. Αφετέρου, σε ένα ρεσιτάλ ταυτολογιών, ο Σωκράτης Φάμελλος δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος, την ώρα που όλα δείχνουν ότι το τρένο κινδυνεύει οριστικά να χαθεί.

Στο κλίμα αυτό ο Θανάσης Καρτερός, πρώην διευθυντής στην «Αυγή» και στον στενό κύκλο συνομιλητών του Τσίπρα, καλεί τους «87» να ανακαλέσουν τον αποκλεισμό του Κασσελάκη από τις εκλογές, για να μην του κάνουν τη χάρη να παριστάνει… «τον Βασιλάκη Καΐλα», όπως λέει και ο Π. Πολάκης. «Εκείνον τον αποκλεισμό, που είναι και νόμιμος και ηθικός, αλλά είναι συζητήσιμο αν συμβάλει στο κλίμα ψυχραιμίας που χρειάζεται σήμερα, δεν τον ξανασκέφτονται; Για πολλούς λόγους. Ενας εκ των οποίων είναι να δώσουν την ευκαιρία στον Κασσελάκη να διαπιστώσει τι σημαίνει η λαϊκή ρήση ότι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Με την ψήφο των μελών», προτείνει, συνιστώντας τους συντρόφους του «να πάρουμε μια απόσταση από το “φρενοκομείο” στο οποίο έχει καταντήσει ο Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ»…


Σε πρώην εργοστάσιο της δεκαετίας του 1950 στον Ταύρο το «στρατηγείο» του Στέφανου

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη να κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό τον χώρο όπου θα στεγάσει τα νέα του γραφεία, όμως τελικά ήρθαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το «στρατηγείο». Πρόκειται για παλιό εργοστασιακό χώρο με στάβλο της δεκαετίας του 1950, επί της οδού Κυδωνίων, στον Ταύρο. Στον χώρο των 1.500 τετραγωνικών υπάρχουν τέσσερα ανόμοια κτίρια. Δύο διατηρητέα κτίρια του 1800, μία παλιά βιομηχανική αποθήκη και ένας βοηθητικός χώρος.

Ακόμα υπάρχουν τρία γραφεία, ένα για τον Στέφανο Κασσελάκη, ένα για τον Μανώλη Καπνισάκη και ένα για το γραφείο Τύπου και τα στελέχη που τον πλαισιώνουν. Στον υπόλοιπο χώρο θα στεγαστούν οι εθελοντές και τα μέλη εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασίσουν να στηρίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη στα επόμενα πολιτικά του βήματα. Μάλιστα, για την ενίσχυση του αγώνα του έχει προσθέσει στο επιτελείο του αναλυτές, επικοινωνιολόγους, καθώς και εταιρία δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης εξετάζει το ενδεχόμενο διενέργειας εσωτερικού δημοψηφίσματος, αφού ευελπιστεί ότι θα έχει συγκεντρώσει 35.000 ακολούθους στην πλατφόρμα του έφτιαξε. Σε κάθε περίπτωση, το μισθωτήριο για το «στρατηγείο» του έχει ισχύ έως την ολοκλήρωση του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα