Νέα επίθεση Κακλαμάνη σε Σκυλακάκη για τις τιμές του ρεύματος

Ζητά να επιστραφεί μέρος από το 1 δισ. των κερδών στους καταναλωτές

Στο στόχαστρο του Νικήτα Κακλαμάνη βρέθηκε και χθες ο υπουργός Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης για τη ΔΕΗ και τις αυξημένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Με αφορμή την πρόσφατη ερώτησή του προς τον υπουργό, ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής επανήλθε στις αιχμές για την ηλεκτρική ενέργεια και μιλώντας στο Open ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το σκέλος για τη ΔΕΗ, καθώς, όπως είπε, η επιχείρηση έχει ακόμα το «Δ» στον τίτλο της, δηλαδή είναι δημόσια επιχείρηση και ο κοινωφελής σκοπός της θα έπρεπε να ισχύει ακόμη. «Οταν έχει η ΔΕΗ 1 δισεκατομμύριο ευρώ κέρδη, όταν φτάνεις να έχεις τόσα κέρδη, ένα μεγάλο μέρος των κερδών πρέπει να επιστραφεί στον καταναλωτή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Κακλαμάνης με ερώτησή του στον κ. Σκυλακάκη είχε παραθέσει τέσσερα στρεβλά χαρακτηριστικά λειτουργίας του χρηματιστηρίου ενέργειας βάλλοντας και κατά της ΔΕΗ, καθώς επωφελείται «από την απαράδεκτη κατάσταση» που επικρατεί στην αγορά ενέργειας, τη στιγμή που «ως δημόσια επιχείρηση θα όφειλε να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση των τιμών της λιανικής».

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε πως υπάρχουν σημεία της ερώτησής του που είναι στη σωστή κατεύθυνση και παρέπεμψε στην απάντηση που θα δώσει στη Βουλή ο κ. Σκυλακάκης ιδίως όσον αφορά το χρηματιστήριο ενέργειας. «Γενικά το ζήτημα της χονδρικής του ρεύματος ο πρωθυπουργός το έχει θέσει με επιστολή του στην Ε.Ε. Υπάρχει μια στρέβλωση που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, οι φτωχότερες χώρες της Ε.Ε. να πληρώνουν πιο ακριβά για το ρεύμα. Αυτό δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί και θα επιμείνουμε μέχρι τέλους» δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα