Ζορισμένος ο Μαρινάκης με τις αποκαλύψεις «δημοκρατίας» – «Εστίας»

Με τρόπο έκδηλα αμήχανο και με πολλά… ζόρια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιδίωξε να βάλει φρένο στα σενάρια για επίσπευση της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Παύλος Μαρινάκης (κεντρική φωτό), αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» (την οποία επέλεξε να μην κατονομάσει), χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το αποκαλυπτικό δημοσίευμά της ότι επισπεύδει ο πρωθυπουργός την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ στην αμήχανη δήλωσή του επιχείρησε να διαψεύσει και το πρωτοσέλιδο της «κυριακάτικης δημοκρατίας» που είχε τίτλο «Ζητείται πρόθυμος μειοδότης για Πρόεδρος» χωρίς πάλι να κατονομάσει την εφημερίδα.

«Καμία τέτοια σκέψη, είναι βαθιά προσβλητικά για τον θεσμό, κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει και ένα όριο που έχει να κάνει με τον σεβασμό στους θεσμούς και να μη δημιουργούμε εντυπώσεις μειοδοσίας στη βάση χυδαίων ψεμάτων για τα εθνικά μας θέματα» υπογράμμισε σε… αυστηρό ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλοντας να δώσει τέλος σε μια συζήτηση που αναμφίβολα έχει φέρει ήδη αναταράξεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ονοματολογία

Μπορεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο να επιμένουν στο αφήγημα ότι η συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ακόμη πρόωρη, χαρακτηρίζοντας χυδαία όσα ακούγονται ή υποκριτικά να τονίζουν ότι είναι προσβλητική μια τέτοια συζήτηση προς το πρόσωπο της νυν Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ωστόσο η ονοματολογία έχει ανοίξει για τα καλά στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και οι επιθυμίες είναι αντικρουόμενες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι οι ισορροπίες είναι οριακές και την κατάσταση έχει επιδεινώσει περαιτέρω η πρόθυμη στάση για εθνικές παραχωρήσεις στον πολυδιαφημιζόμενο αλλά άκρως επικίνδυνο ελληνοτουρκικό διάλογο. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε φαίνεται πως σειρά κορυφαίων και μπαρουτοκαπνισμένων «γαλάζιων» στελεχών κρατά σαφείς αποστάσεις από ένα τέτοιο αξίωμα βλέποντας τις επιδεινούμενες εξελίξεις. Ολα αυτά αναδείκνυε και το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, το οποίο ο κ. Μαρινάκης μπορεί να μη θέλησε να ονοματίσει, αλλά με τη στάση του επιβεβαίωσε τον πανικό που περιβάλλει το πρωθυπουργικό μέγαρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα