Πανικός του Μητσοτάκη για το «Αγία Σοφία»

Επισκέφθηκε το νοσοκομείο, περνώντας «μήνυμα» προς τον Συνήγορο του Πολίτη, που επιμένει να στριμώχνει τον «μονιμοποιημένο» διοικητή Εμμανουήλ Παπασάββα

Μήνυμα» προς τον Συνήγορο του Πολίτη έσπευσε να στείλει, παρεμβαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς ακόμα μία φορά προς τις ανεξάρτητες Αρχές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» για τα έγγραφα του Συνηγόρου, που ζητά εδώ και τώρα απαντήσεις από τη διοίκηση του Παίδων «Αγία Σοφία» για τους θανάτους παιδιών στο ειδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο, ο πρωθυπουργός έσπευσε άρον άρον να… διαφημίσει το νοσοκομείο και τον «μονιμοποιημένο» διοικητή Εμμανουήλ Παπασάββα.

Ο Συνήγορος του Πολίτη απαιτεί από το 2019 απαντήσεις από τη διοίκηση Παπασάββα, προειδοποιώντας, ξανά και ξανά, ότι όσο η διοίκηση δεν ανταποκρίνεται θα εφαρμόσει τον νόμο με ξήλωμα των υπευθύνων και διώξεις για παράβαση καθήκοντος. Το «Αγία Σοφία» απαξιώνει την ανεξάρτητη Αρχή επί μια πενταετία, απαντώντας μετά τις αποκαλύψεις μας, μόλις τον Σεπτέμβριο του 2024, με ασάφειες και δικαιολογίες νηπιαγωγείου. Ο Συνήγορος επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες ζητώντας εκ νέου αναλυτικά στοιχεία κι έτσι ο πρωθυπουργός έτρεξε να βάλει «ασπίδα» -άραγε γιατί;- με την παρουσία του, έχοντας δίπλα του τον Γεωργιάδη, που νωρίτερα είχε κάνει αποτυχημένη απόπειρα με διάφορα tweets να καλύψει τον Παπασάββα.

Το ΕΣΥ αναστενάζει, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει πως… το ΕΣΥ αλλάζει και τα βρίσκει όλα καλά και ωραία, παρά τα μεγάλα προβλήματα. Αυτό είπε και χθες που επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου υλοποιούνται έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης ύψους 1,26 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος για την κατασκευή πρότυπων ΤΕΠ και την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας.

Συνομιλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές που του εξέθεσαν τα προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και με γονείς παιδιών που νοσηλεύονται. Σε σύσκεψη που έγινε στη συνέχεια στο διοικητήριο του νοσοκομείου ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλάζει. «Συζητήσαμε με το εξαιρετικό προσωπικό και τη διοίκηση, την ηγεσία του νοσοκομείου και τους εργαζομένους τα προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού. Δεν τα κρύψαμε ποτέ. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ελλείψεις, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό, και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, έτσι ώστε οι σύγχρονες υποδομές, οι οποίες ήδη δρομολογούνται, να πλαισιώνονται και από το απαραίτητο ανθρώπινο προσωπικό, έτσι ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί ακριβώς έτσι όπως πρέπει» είπε και πρόσθεσε: «Χωρίς να κρύβουμε τα πολλά προβλήματα τα οποία κληρονομήσαμε, έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο τριετίας, το οποίο θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές, όπως αυτές οι οποίες δρομολογούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, να αξιοποιήσουμε, επίσης, στο μέγιστο τις ιδιωτικές χορηγίες».

Ξέχασε, βέβαια, να πει ότι κυβερνάει ήδη πέντε χρόνια, που σημαίνει ότι πέρασαν πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έκανε τίποτα στο ΕΣΥ, επομένως δεν μπορεί τώρα να λέει «κληρονομήσαμε πολλά προβλήματα». Προφανώς από τη δική του κυβέρνηση της προηγούμενης τετραετίας τα κληρονόμησε. Τον πρωθυπουργό στο… σόου που έκανε συνόδευαν ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους. Ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββα στους χώρους του ΤΕΠ, που έχουν ήδη ανακαινιστεί και παραδοθεί, εμβαδού 1.080 τετραγωνικών μέτρων. Παράλληλα, επισκέφθηκε και το τμήμα του ΤΕΠ, έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης, με παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα