ΣΥΡΙΖΑ: Με φόρα στον κατήφορο

Ο κόσμος αποσύρει το ενδιαφέρον του από μια εσωκομματική σύγκρουση χωρίς αρχές και όρια, όπου το μόνο ευδιάκριτο σημείο είναι το αβυσσαλέο μίσος που χωρίζει τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα

Στον κατήφορο που εξακολουθεί να κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα που απασχολεί τους τελευταίους νουνεχείς στην Κουμουνδούρου είναι αν θα προλάβουν να φτάσουν μέχρι το συνέδριο και πόσοι «θεατές» θα έχουν απομείνει να παρακολουθούν αυτή την οικτρή παράσταση μέχρι τέλους.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Το βέβαιο είναι ότι ο πολύς κόσμος αποσύρει το ενδιαφέρον του από μια εσωκομματική σύγκρουση χωρίς αρχές και όρια, όπου το μόνο ευδιάκριτο σημείο είναι το αβυσσαλέο μίσος που χωρίζει τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα.

Στις συνθήκες αυτές, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, δεν υπάρχει περιθώριο να αναζητηθούν πολιτικά επιχειρήματα. Ο μόνος που το λέει αυτή την εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν προξενεί εντύπωση, είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος επιμένει να συνιστά στους γύρω του ότι τα καμώματα του Στ. Κασσελάκη χρειάζονται πολιτικές απαντήσεις. Είναι κάτι που δεν απασχολεί όσους έχουν βαλθεί να γκρεμίσουν ό,τι μεθοδικά έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ από τα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, καβαλώντας το κύμα της οργής που ξεσπούσε στους δρόμους εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ο έκπτωτος Κασσελάκης, με οπερετικού τύπου εξορμήσεις κοντά το λεκανοπέδιο, προσπαθεί να προκαλέσει μια θετική δημοσιότητα γύρω από το άτομό του. Δεν έχει καταφέρει όμως μέχρι σήμερα, όπως λένε στην πλειοψηφία και προφανώς έχουν δίκιο, να δηλώσει σταράτα και στα ίσα ότι θα διεκδικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου τη θέση του προέδρου.

Παίζει καθυστερήσεις

Βάζει την «αντ’ αυτού» Θεοδώρα Τζάκρη -η οποία στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ- να κάνει κάτι αμφίσημες ανακοινώσεις, που φυσικά δεν συνιστούν υποψηφιότητα. Για τους παροικούντες στην Κουμουνδούρου είναι ξεκάθαρο ότι παίζει καθυστερήσεις με σκοπό να φτάσει μέχρι το συνέδριο, στο οποίο σκοπεύει να βάλει φουρνέλο! Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι υπόλοιποι θα το επιτρέψουν. Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας, εκτός από την κατάθεση 30 υπογραφών και τη δήλωση «πόθεν έσχες», έχουν προσθέσει μια τρίτη και σημαντική προϋπόθεση για όποιον θέλει να συμμετάσχει στις προεδρικές κάλπες: να μην αμφισβητεί τις κομματικές αποφάσεις -με βάση αυτές ο Κασσελάκης ξέπεσε από τον θρόνο του- και κυρίως να μη λοιδορεί με συκοφαντίες το κόμμα, χαρακτηρίζοντάς το «διεφθαρμένο» και «διαπλεκόμενο»…

Είναι ξεκάθαρο για την Κουμουνδούρου ότι ο Κασσελάκης έχει πρόβλημα με την περιουσιακή του δήλωση. Αυτό όμως που έρχεται με φόρα στην επιφάνεια είναι η προσπάθειά του, όπως λένε, να βάλει στο χέρι τα τιμαλφή του κόμματος. Ο προηγούμενος οικονομικός διευθυντής Θύμιος Γεωργόπουλος καταγγέλλει ότι από τον Νοέμβριο του 2023 ο Κασσελάκης τού είχε προτείνει να δανείσει το κόμμα βάζοντας υποθήκη το κτίριο της Κουμουνδούρου, το οποίο ξεχρεώθηκε επί Τσίπρα, με τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη – γι’ αυτό και φέρει το όνομά του, και ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο «σωτήρας από το Μαϊάμι», όπως τον λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, καμώνεται ότι δάνεισε 230.000 ευρώ το κόμμα. Στην πραγματικότητα, δάνεισε τα μέσα («Αυγή», «Στο Κόκκινο»), αφού μετά την παρέμβαση Γεωργόπουλου δεν μπόρεσε να βάλει στο χέρι το κτίριο, κάτι για το οποίο όλα τα στελέχη ήταν εγκαίρως ενήμερα. Τα λεφτά αυτά τα πήρε πίσω μέχρι κεραίας, κάτι που δεν λέει, υποχρεώνοντας το λογιστήριο να πληρώσει και 5.520 ευρώ για το χαρτόσημο του δανείου του…


Διαρκής στήριξη Κασσελάκη από το συγκρότημα του Μαρινάκη

Τη σταθερή υποστήριξη του ειδησεογραφικού συγκροτήματος του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζει να απολαμβάνει ο καθαιρεθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Με άρθρο του στο in.gr ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε στις εξελίξεις που συνταράσσουν τη Μέση Ανατολή στη σκιά των αδιάκοπων εχθροπραξιών που σκορπούν αδιακρίτως τον θάνατο σε χιλιάδες αμάχους. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξε πάντως τα χαρτιά του σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει εν όψει της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, προβαίνοντας σε μια γενικού περιεχομένου δήλωση με φόντο την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στο Μεσανατολικό «θα έπρεπε να εκφρασθεί κατά βάση με την άσκηση αναγκαίων πιέσεων προς την Ε.Ε., προκειμένου η τελευταία να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσει την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία εκτός της παράνομης τουρκικής κατοχής αντιμετωπίζει και κινδύνους μετά τις απειλές της Χεζμπολάχ». Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του «αμήχανη σιωπή ενδεδυμένη με τον μανδύα της υπευθυνότητας», η οποία όμως «κρύβει από πίσω απραξία, ανευθυνότητα και αδυναμία προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων». Για τον λόγο αυτό ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι πρέπει άμεσα «να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για μια νέα υπεύθυνη εξωτερική πολιτική, της οποίας θα ηγείται η πατριωτική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ».


Νέο ευτράπελο: Πάει πίσω το συνέδριο γιατί δεν βρίσκουν… χώρο

Δίχως τέλος συνεχίζονται τα ευτράπελα στον ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο αδυνατεί να απεμπλακεί από τα εσωκομματικά του προβλήματα, αλλά διαρκώς εμφανίζει και νέα, εντείνοντας τη δυσφορία του κόσμου, που πλέον κατατάσσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μονοψήφια ποσοστά. Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος εισηγήθηκε την αλλαγή των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου συνεδρίου και την εκλογή των συνέδρων λόγω τεχνικών ζητημάτων.

Ειδικότερα, τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος αδυνατούν να βρουν κατάλληλο χώρο για τις ημερομηνίες που αρχικώς είχαν ορίσει (1-3 Νοεμβρίου), αποφασίζοντας τη μετάθεση της εσωκομματικής διαδικασίας κατά μία εβδομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τις νέες ημερομηνίες, η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι 25 Οκτωβρίου και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2 και τις 3 Νοεμβρίου. Το θέμα αυτό σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και προκάλεσε νέα εσωκομματικά πυρά στην Κουμουνδούρου κυρίως από την πλευρά του επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία εγκαλεί για ερασιτεχνισμό τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα