Ταραχή στο Μαξίμου από τα «αντάρτικα»!

Μετά το «χτύπημα» των «8» ο Γ. Βλάχος επανέρχεται με νέα ερώτηση στον Χατζηδάκη για τα «κόκκινα» δάνεια, λέγοντας ότι δεν δόθηκε απάντηση

Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» επικρατεί στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς τα χτυπήματα των βουλευτών προς τα κεντρικά του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχουν τέλος. Οι βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί τους υπουργούς. Για του λόγου το αληθές, ο Γιώργος Βλάχος εντείνει το πρέσινγκ στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επανερχόμενος στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, καταθέτοντας νέα επίκαιρη ερώτηση.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., που συνυπέγραψε την πολυσυζητημένη ερώτηση των «11», σημειώνει με νόημα: «Ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση, αλλά και νέα που δημιουργήθηκαν, αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών». Ο βουλευτής ρωτά εάν «υπάρχει η βούληση από μέρους του υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ τραπεζών – funds και δανειοληπτών, κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δύο πλευρών».

Σε αυτό το κλίμα ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε ραντεβού με τους «γαλάζιους» βουλευτές στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με περίπου εξήντα βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης να δίνουν το «παρών». Προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Υγείας δήλωσε στις κάμερες: «Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόση φασαρία. Είναι μια ενημέρωση για τις πολιτικές τις παρούσες και τις μελλοντικές του υπουργείου Υγείας». Σημειωτέον πως το ραντεβού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα έρχεται μία ημέρα μετά την παρέμβαση οκτώ βουλευτών, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, ζητώντας τους να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης.

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει την ερώτηση, ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «χρήσιμη» και «όχι επιθετική» ερώτηση, η οποία γίνεται σε «συναδελφικό» ύφος. «Είναι λογικός ο προβληματισμός των βουλευτών, δεν την απορρίπτω την πρότασή τους, θα το μετρήσω. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτάνε, δεν με ενόχλησε η ερώτηση» σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Πάντως, λίγο μετά, στο τετ α τετ με τους βουλευτές, δεν έλειψαν τα… τζαρτζαρίσματα, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητεί απαντήσεις από την Ειρήνη Αγαπηδάκη για την ένταξη ανειδίκευτων ιατρών στο πρόγραμμα του προσωπικού ιατρού. Πάντως, η κυβέρνηση επιμένει να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, με τον Παύλο Μαρινάκη να υποστηρίζει: «Είναι καθήκον των βουλευτών να παρεμβαίνουν, να ρωτάνε, να συνδιαμορφώνουν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα