«Οι Εβρίτες πρέπει να αισθάνονται αισιόδοξοι»

Με αυτή τη φράση ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε από την Ορεστιάδα (μαζί με κουστωδία υπουργών) το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Εβρου. Στοίχημα αν θα γίνει πράξη

Με μια κουστωδία υπουργών ανέβηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Εβρο, σε ημερήσια περιοδεία, όπου ανακοίνωσε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής. Πρώτος σταθμός ήταν το Τυχερό, όπου ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και να πάρει μια πρώτη «γεύση» από το κλίμα προσμονής που υπάρχει στους Εβρίτες για ουσιαστικά μέτρα ανάπτυξης του νομού και όχι για νέα «παραμύθια», όπως αυτά που άκουγαν έως τώρα. Στη συνέχεια έφτασε στην Ορεστιάδα, όπου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο τον ανέμεναν πολλά τοπικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, βουλευτές και οι δύο μητροπολίτες του νομού.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του σχεδιασμού που ετοίμασαν διάφοροι υπουργοί για στοχευμένα μέτρα που αφορούν γενικά την Περιφερειακή Ανάπτυξη και ειδικά τον Εβρο. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο βήμα υπουργοί για να αναφερθούν σε θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Σταϊκούρας μίλησε για τη νέα γέφυρα του Εβρου στους Κήπους, τη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμενίου και τη λειτουργία δρομολογίου μέσα στον νομό, τη βελτίωση των οδικών αξόνων και της Εγνατίας, το αεροδρόμιο και το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το ελικοδρόμιο στη Σαμοθράκη, διάφορα αρδευτικά έργα κ.λπ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκυλακάκης μίλησε για τα έργα αποκατάστασης μετά τις περσινές πυρκαγιές, για αντιπλημμυρικά έργα, για αναδασώσεις και τη διαδικασία φυσικής αναγέννησης των δασών, για αντιπυρικές ζώνες, για τη διαχείριση των υδάτων του Αρδα κ.λπ.

Η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη τόνισε ότι είναι η τέταρτη φορά που βρίσκεται στον Εβρο τους δύο τελευταίους μήνες. Μίλησε για ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού στον Εβρο, για σχολές υφαντικής στην Αλεξανδρούπολη και στο Διδυμότειχο, για τον Ταφικό Τύμβο Δοξιπάρας – Ζώνης, το Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης, την Κοσμοσώτειρα των Φερών, το Κάστρο του Διδυμοτείχου κ.λπ. Ο υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης μίλησε αρχικά για την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στον Εβρο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει αυτό το αίτημα με έδρα της Σχολής την Ορεστιάδα και παράρτημα με Κέντρο διά Βίου Μάθησης στο Σουφλί. Επίσης, ανακοίνωσε την ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στην Ορεστιάδα, Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δέρειο του Σουφλίου, Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα κ.λπ.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Ζαχαράκη ανακοίνωσε ενίσχυση 10.000 ευρώ για όποιον νέο θελήσει να εγκατασταθεί σε οικισμό κάτω των 500 κατοίκων στον κεντρικό και τον βόρειο Εβρο, και 6.000 ευρώ για εγκατάσταση σε οικισμό άνω των 500 κατοίκων. Επίσης, επιδότηση επιτοκίων για αγορά πρώτης κατοικίας από οικογένειες, για ίδρυση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, σχολικά γεύματα για όλους τους δήμους του Εβρου και για ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας κ.λπ. Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για το σχέδιο που παρουσιάστηκε από τους συνεργάτες του και, όπως είπε, «από σήμερα οι Εβρίτες πρέπει να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα