Νέο «αντάρτικο» από 8 βουλευτές της Ν.Δ.

Με ερώτησή τους σε Αδωνι – Κεραμέως ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους

Νέο χτύπημα της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας με άρωμα… Αντώνη Σαμαρά. Οι νεοδημοκράτες βουλευτές φαίνονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς προχωρούν σε νέα σκληρή συντονισμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, ζητώντας τους να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης.

Η νέα «καυτή» ερώτηση, που ζαλίζει τα κεντρικά τόσο σε Μαξίμου όσο και σε Πειραιώς, υπογράφεται από οκτώ βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, οι οποίοι είναι κυρίως «σαμαρικών» καταβολών και συγκεκριμένα από τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Γιάννη Ανδριανό, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γιώργο Καρασμάνη, Γιώργο Πασχαλίδη και Μίλτο Χρυσομάλλη. Αυτό που έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση είναι ότι η σύνθεση των ερωτώντων βουλευτών δεν είναι η ίδια με εκείνη της ερώτησης των 11.

Στον Χατζηδάκη

Υπενθυμίζεται πως προ ολίγων ημερών έντεκα βουλευτές είχαν καταθέσει την πολυσυζητημένη ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτή τη φορά οι 8 ζητούν από τους Αδωνι Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που σήμερα πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ, προκειμένου, όπως σημειώνουν, να αρθεί η αδικία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους. «Προτίθεστε να εισηγηθείτε διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζεται η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, εκτός από τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια;» ρωτούν.

Οπως ξεκαθαρίζουν, η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, εκτός από τους πρώην δικαιούχους ΕΚΑΣ και τους χαμηλοσυνταξιούχους που θα πληρούσαν τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια για να ενταχθούν στο ΕΚΑΣ, θα ελάφρυνε το κόστος ζωής της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, που πλήττεται ιδιαίτερα από την ακρίβεια και πολλές φορές έχει αναλάβει την υποστήριξη και άλλων μελών του νοικοκυριού που βρίσκονται σε ένδεια ή τελούν σε αναπηρία. Υπενθυμίζεται πως προ δύο εβδομάδων η παρέμβαση των 11 προκάλεσε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ πυροδότησε την κακήν κακώς αποπομπή του Μάριου Σαλμά από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η ερώτηση αυτή ήταν που άναψε το φιτίλι, με τις καταγγελίες για τη Λίνα Μενδώνη να αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα. Πηγές από το κυβερνών κόμμα υπογράμμιζαν, τότε, ότι «γενικά η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα