Εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητά τώρα ο Πάτσης

Διατεθειμένος να κλείσει την υπόθεση με το ανακριβές και ελλιπές «πόθεν έσχες» του, χωρίς να διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία, εμφανίζεται ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης (κεντρική φωτό).

Η δίκη του κ. Πάτση για την υπόθεση αυτή επρόκειτο να αρχίσει χθες στο Μονομελές Εφετείο της Αθήνας, όμως ο ίδιος κατέθεσε ενώπιον του ακροατηρίου αίτημα διαπραγμάτευσης, επικαλούμενος τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (203ΚΠΔ). Ως εκ τούτου, μετά την υποβολή του αιτήματος η δίκη διεκόπη για την επόμενη Τρίτη, προκειμένου να αποφασιστεί αν τελικά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο εισαγγελέας και η υπεράσπιση θα καταλήξουν σε μια συμφωνία την οποία καλείται να υιοθετήσει ή μη ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, τότε η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον κ. Πάτση δικάζονται τόσο η πρώην όσο και η νυν σύζυγός του, οι οποίες κάθονται στο εδώλιο για συνέργεια στα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Πάτσης ως υπόχρεος υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες», λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, δεν συμπεριέλαβε σε αυτή κινητή και ακίνητη περιουσία του, ειδικότερα δανειακές υποχρεώσεις, συμμετοχές σε εταιρίες του εξωτερικού κ.ά. Χθες ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. εμφανίστηκε στο ακροατήριο και κατέθεσε το αίτημα για διαπραγμάτευση, ενώ από το ακροατήριο απουσίαζαν οι συγκατηγορούμενές του, δηλαδή η πρώην και η νυν σύζυγός του. Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας τοποθετούμενος επί του αιτήματος διαπραγμάτευσης χαρακτήρισε «αρχικώς δεκτικό τον συμβιβασμό», ζητώντας τη διακοπή της δίκης. Μένει πλέον η απόφαση του προέδρου του δικαστηρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα