Οργή κατά Στυλιανίδη για τη διακοπή δρομολογίων σε Σίκινο και Ανάφη

Στη μοίρα τους έχουν αφεθεί οι κάτοικοι της Σικίνου και της Ανάφης.

Η μοναδική ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών με το λιμάνι του Πειραιά έχει διακοπεί από τα μέσα Αυγούστου, με συνέπεια οι κάτοικοι να είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Κάτι που δεν φαίνεται να συγκινεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος επιδεικνύει παντελή αδιαφορία για το σημαντικό αυτό ζήτημα. Παρότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τη διακοπή των δρομολογίων, ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει φροντίσει να βρει μία λύση. Κάτοικοι και επαγγελματίες των δύο νησιών είναι εξοργισμένοι με τη στάση του κ. Στυλιανίδη, ζητώντας άμεσα διέξοδο στο πρόβλημα, ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα. Οι διαμαρτυρίες διογκώνονται για το γεγονός ότι το υπουργείο Ναυτιλίας καθυστερεί αδικαιολόγητα την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις επιδοτούμενες άγονες γραμμές.

Η διακοπή των δρομολογίων έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην τροφοδοσία των νησιών, επηρεάζοντας την προμήθεια βασικών αγαθών. Οι κάτοικοι της Σικίνου και της Ανάφης αντιμετωπίζουν πλέον δυσκολίες στην πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα απαραίτητα προϊόντα, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά τους να έχει γίνει πιο δύσκολη. Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάζονται να ακυρώνουν σημαντικά ιατρικά ραντεβού, τα οποία απαιτούν μετακίνηση είτε σε άλλα νησιά είτε στην Αθήνα.

Επιπλέον, ο τουρισμός στα δύο νησιά έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα, καθώς τα έσοδα από τη δεύτερη μισή τουριστική σεζόν, κυρίως μετά τα μέσα Αυγούστου, χάθηκαν. Οι τοπικοί επαγγελματίες εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και ζητούν επειγόντως την επαναδρομολόγηση ενός επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου για να αποκατασταθεί η σύνδεση των νησιών. Με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης επισημαίνει ότι «η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στις οικονομίες των νησιών μας, καθώς οι διακοπές ή ο μη έγκαιρος προγραμματισμός δρομολογίων μάς καθιστά μη επιλέξιμους τουριστικούς προορισμούς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα