Έτοιμος για υποψηφιότητα!

Ο Κασσελάκης διοχέτευσε «συνομιλία» με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους εμφανίζεται να υπόσχεται: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας κι όλων των μελών»

Σήμα προθέσεων για τις προσεχείς πολιτικές φιλοδοξίες του εξέπεμψε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης. Κρίνοντας μάλλον ότι το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του όσο περνά ο καιρός ατονεί, διοχέτευσε στη δημοσιότητα μια «συνομιλία» με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι αληθινή, στους οποίους εμφανίζεται να υπόσχεται: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος».

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Ακόμα και έπειτα από αυτό, η υποψηφιότητά του παραμένει αβέβαιη, αλλά στην ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» θεωρούν βέβαιο ότι «κλείδωσε». Αυτό που δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα είναι η υποψηφιότητα της Ολγας Γεροβασίλη. Είναι φανερό ότι ο χώρος των πρώην «87» δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο ο οποίος θα είναι μια λύση ελκυστική στα μέλη και στην κοινωνία.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής δείχνει σαν να περιμένει την έξοδο και άλλων «παικτών» στο προσκήνιο και ζυγίζει τις κινήσεις της. Η δήλωσή της (newsbomb.gr) δείχνει ότι κάνει παιχνίδι αναμονής. «Πριν από μερικούς μήνες αισθάνθηκα την ανάγκη, πιστεύοντας ότι δεν θα συμβεί από κάποιον άλλον, να το κάνω εγώ. Και καλώς έπραξα εκείνη τη στιγμή. Σήμερα δεν το ‘χω καταλήξει αυτό που με ρωτάτε για μένα προσωπικά, αλλά στις αμέσως επόμενες μέρες θα το ‘χω καταλήξει» είπε.

Την ίδια ώρα ο αποσυνάγωγος Κασσελάκης δεν χάνει τον χρόνο του. Προωθεί με κάθε τρόπο τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε, αν εκλεγεί, να μείνει με ένα μικρό, δεξιόστροφο κόμμα προσωπικής χρήσεως (θέλει λεφτά η ίδρυση νέου κόμματος, τα οποία δεν διαθέτει, ενώ αφελείς «Μαικήνες» δεν υπάρχουν στις μέρες μας) ή, αν ηττηθεί, να φθείρει όσο μπορεί τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει. Αυτά που ισχυρίζεται ότι δεν θα σύρει στα δικαστήρια το κόμμα που… αγαπάει κανείς δεν τα παίρνει τοις μετρητοίς.

Ενδεικτικά, χθες παραιτήθηκε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Πέλλα, όπου εκλέγεται η Θεοδώρα Τζάκρη, καταγγέλλοντας ότι οι λιγοστές δυνάμεις του Κασσελάκη διακινούν πανομοιότυπο κείμενο ανά την Ελλάδα, ζητώντας την αποδοκιμασία της απόφασης που έλαβε για την αποκαθήλωσή του η Κεντρική Επιτροπή. Επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτήσει την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ορίστηκε η γραμματέας Ράνια Σβίγκου και μέλη η Ελένη Συμεωνίδου από τους «87», ο Μάρκος Χατζησάββας του Πολάκη, η Γιώτα Μπελώνη του Παππά και η Ολυμπία Τελιγιορίδου από την πλευρά Κασσελάκη. Οι μεταξύ τους σχέσεις είναι κάκιστες, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ πρυτανεύει πάντα η συντροφικότητα…

Σήμερα αναμένεται νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Το χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει. Το συνέδριο, για το οποίο θα εκλεγούν νέοι σύνεδροι, κάτι που ίσως ζωντανέψει μια ημιθανή κατάσταση, θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Νοεμβρίου και οι προεδρικές εκλογές στις 24 Νοεμβρίου. Ο Κασσελάκης ζητάει όριο 50 υπογραφών στην Κ.Ε. για να είναι κανείς υποψήφιος για να βγάλει εκτός τον Πολάκη που έχει δύναμη γύρω στους 25-30 και ζητάει επίσης λευκό ποινικό μητρώο για να βγάλει από την κούρσα ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ν. Παππά. Ο οποίος έχει καταδικαστεί με 13-0 για τις τηλεοπτικές άδειες. Η πλειοψηφία απαντά ζητώντας έλεγχο «πόθεν έσχες». Συντροφικές καταστάσεις…


Στον κόσμο της η Βουτυράκου

Η Διάνα Βουτυράκου, αυτή η νεαρή επιστήμων παγκόσμιου βεληνεκούς, πήγε να μπει στο ναρκοπέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με πλήρη άγνοια κινδύνου. Σε συνεννόηση, όπως ανακοίνωσε χθες, με τον πρόεδρο συγκάλεσε σύσκεψη με τα think tanks του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων έχει οριστεί επικεφαλής, για συζήτηση και επικαιροποίηση των προτεραιοτήτων στο επόμενο διάστημα.

Μια και δυo, κάθισε και έστειλε το παρακάτω μήνυμα, καλώντας με ενθουσιασμό και θέρμη τούς συντρόφους της: «Είπαμε με τον πρόεδρο Τετάρτη στις 19.00 να κάνουμε ένα zoom call με όσους/ες θέλουν από όλα τα think tanks να δούμε τα updates και λίγο πού βρίσκεται το όλο εγχείρημα των think tanks, και ίσως επόμενα βήματα». Οταν κατάλαβε ότι ερήμην της παίρνει θέση στην εσωκομματική σύγκρουση που σοβεί (η πολιτική απειρία κάνει μπαμ…) «πάγωσε» τη συνάντηση. Αλλωστε, η Βουτυράκου, τις τελευταίες φορές που έχει εμφανιστεί στον εσωκομματικό βιότοπο, ήταν με το Αριστερό Δίκτυο των Τεμπονέρα – Κοτσακά – Τσιόκα, συνυπογράφοντας κείμενα που μάλλον δεν ήταν του κλίματος Κασσελάκη.

Για όσους δεν την ξέρουν, η Μανιάτισσα Διάνα Βουτυράκου είναι η Ελληνίδα με τις περισσότερες διεθνείς πρωτιές στον τομέα της ρομποτικής. Είναι η νεαρή γυναίκα πίσω από το «Buddy the cane», το ρομποτικό μπαστούνι που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί άτομα με προβλήματα όρασης, και απέσπασε την 1η θέση στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κορέα.


Μετά τη Νοτοπούλου, και Γεροβασίλη – Ραγκούσης μίλησαν για bullying

Προτού ο Στ. Κασσελάκης αποδειχθεί «μια δυσάρεστη έκπληξη για πολιτικούς και αξιακούς λόγους», όπως αναγνώρισε με τη στυφή πείρα της γνώσης η Ολγα Γεροβασίλη, ήταν κατά την ίδια «ένας νέος, άγνωστος, λαμπερός, επικοινωνιακός». Προκύπτει εκ των υστέρων μια σκαιά πλευρά του χαρακτήρα του, την οποία, όταν άρχισε να εκδηλώνεται, αρκετοί απέδιδαν σε κάποια ακατέργαστη και ίσως άξεστη αμερικανική αμεσότητα. Στα ελληνικά, όπως του έδωσε να καταλάβει συντάκτης της «δημοκρατίας», αυτό λέγεται προσβολή.

Ερχονται στο φως σήμερα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς του τέως προέδρου, που προβληματίζουν για την ιδιωτική εικόνα του. Την αρχή έκανε η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, που φαίνεται ότι κρατά στοιχεία και καλεί τον Κασσελάκη, αν έχει τα κότσια, να την αποδεσμεύσει για να τα δημοσιοποιήσει. Πώς απάντησε αυτός; Οπως ο Σημίτης. Την παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη. Ακολούθησε τις προηγούμενες ώρες δριμεία κριτική από τον Χρήστο Σπίρτζη, που διερωτήθηκε: «Κανείς από εσάς, που ήταν κοντά, δεν το πήρε χαμπάρι;» Χθες η μεν Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι «δεν είναι μόνο η Νοτοπούλου», ο δε Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για «γυναίκα που δέχτηκε bullying από τον Κασσελάκη και έβαλε τα κλάματα στην Π.Γ.».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα