Ψάχνουν κόφτη για Κασσελάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ό,τι μπορούν να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, με τις ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι να στερούνται σοβαρότητας, όπως αυτή με την υποχρέωση για κατάθεση «πόθεν έσχες»

Η ιστορία δεν έχει ακόμα πει την τελευταία της λέξη για το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα κόμμα γεμάτο αυτοβαρυσήμαντες προσωπικότητες, δεν βρίσκουν σήμερα ούτε έναν να βγει μπροστά και να αντιπαρατεθεί στον Στέφανο Κασσελάκη. Εκπαραθύρωσαν από την καρέκλα του έναν άνθρωπο -«τυχάρπαστο» σύμφωνα με πολλούς- που καμία σχέση δεν είχε με την Αριστερά, έναν θαυμαστή του Κ. Μητσοτάκη με νεοφιλελεύθερες απόψεις στην οικονομία και τώρα, λες και στέρεψαν από επινοήσεις, δεν βρίσκουν ποιον να προτείνουν στη θέση του.

Και κάνουν ό,τι μπορούν για να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, με τις ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι να στερούνται σοβαρότητας, όπως αυτή με την υποχρέωση να καταθέσουν «πόθεν έσχες» στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι υποψήφιοι είναι υπόχρεοι γι’ αυτό. Αναγνωρίζουν μεν την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας για μια εναλλακτική διακυβέρνηση, κάτι που, όπως προσθέτουν, «είναι ανίκανος να αναλάβει ο Κασσελάκης», αλλά πέρα από αυτό η λειψανδρία τους «βγάζει μάτι». Ο Αλέξης Τσίπρας, λέει στη «δημοκρατία» ανώνυμα πολιτικός του φίλος, «σκέπαζε όλες τις ανεπάρκειες με την παρουσία του, επιτρέποντας σε όλους να κάνουν παιχνίδι εκ του ασφαλούς».

Φανερώνει αυτό, ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη που «αγαπάνε» τον Τσίπρα χωρίς να τον αποθεώνουν, ότι συνθηκολόγησε με τη «στασιμότητα των μετρίων» και μολονότι το 2019 υποσχόταν «θα δείτε έναν ΣΥΡΙΖΑ και θα τρίβετε τα μάτια σε λίγο καιρό», τα πράγματα παρέμειναν στον προθάλαμο των εκπλήξεων. Στελέχη των «87» που έγιναν «100» λένε τώρα ότι είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση υποψηφιότητας από το στρατόπεδό τους. Ομως, οι μέρες περνούν. Μπορεί το κόμμα να απαλλάχθηκε προσωρινά από αυτό που ονομάστηκε «κάθοδος στη γελοιότητα», στην οποία φυσικά όλοι κουβάλησαν πρόθυμα τα προσανάμματα, αλλά τώρα επείγουν οι κινήσεις για να μπορέσει το κόμμα να ξανασταθεί στα πόδια του και να αφήσει πίσω καταστάσεις τραυματικές.

H Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε χθες με θέμα το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου αποφάσισε ότι το προσεχές συνέδριο θα είναι έκτακτο και όχι διαρκές, κάτι που σημαίνει ότι θα εκλεγούν νέοι σύνεδροι και δεν θα ασχοληθεί με καταστατικές αλλαγές – αλλαγή ονόματος και μετάλλαξη σε εταιρικό κόμμα Ι.Χ. που επεδίωκε ο Κασσελάκης. Παρά τις ισχνές ενστάσεις το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε η πλειοψηφία των «100» παραμένει εν ισχύι. Με ψήφους 17- 3 (μειοψήφησαν Πολάκης – Τζάκρη – Τεληγιορίδου) το συνέδριο θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Νοεμβρίου και οι εκλογές για νέο πρόεδρο θα διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί την 1η Δεκεμβρίου.

Οι αποφάσεις αναμένεται να επικυρωθούν στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το προσεχές Σαββατοκύριακο. Κατά πληροφορίες, στη συνεδρίαση προτάθηκε οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος να δεσμευτούν ότι θα σέβονται το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να έχουν προχωρήσει σε κατάθεση «πόθεν έσχες» και να μη χρωστάνε στο Δημόσιο. Με κάθε τρόπο, δηλαδή, αναζητούνται ασφαλιστικές δικλίδες που μπορούν να μπλοκάρουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη ή κάποιου άλλου… περίεργου!


Αγρια κόντρα και για το bullying στη Νοτοπούλου

Νέο γύρο αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι καταγγελίες της Κατερίνας Νοτοπούλου ότι υπέστη κακοποιητική συμπεριφορά (bullying) από τον τέως πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία και τον καλεί, αν έχει τα κότσια, να την αποδεσμεύσει, ώστε να δημοσιοποιήσει σχετικούς διαλόγους. Από την πλευρά του, ο τέως συνιστά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη… Στη δημόσια διαμάχη παρενέβη η βουλευτής Πέλλας και συνοδοιπόρος του Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, προτρέποντας τη Νοτοπούλου «να αποδείξει όσα λέει»…

Για να συμπληρωθεί αυτή η «εμπριμέ κατάσταση», θέση φρόντισε να λάβει και η Ελενα Ακρίτα, παρατηρώντας επιτιμητικά προς τη Νοτοπούλου: «Η λέξη “μπούλινγκ” είναι βαριά. Ας τη χρησιμοποιούμε με φειδώ και ας μην τη μετατρέπουμε σε τσιχλόφουσκα του δημόσιου λόγου». Αυτό που η βουλευτής Θεσσαλονίκης υποστήριξε νωρίτερα ήταν ότι «υπάρχουν και μηνύματα αυτής της (κακοποιητικής) συμπεριφοράς. Ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει πως ό,τι είπα είναι απολύτως αληθές, διαφορετικά μπορεί να το διαψεύσει. Τον καλώ να συναινέσει για να δημοσιοποιηθούν όλα όσα έχουν ειπωθεί». Κύκλοι του τέως σχολίασαν: «Η κυρία Νοτοπούλου οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Είναι ένα σοβαρό αδίκημα, και ο Στέφανος Κασσελάκης, που το έχει υποστεί σε μεγάλο βαθμό, γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δεν θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό».


Η Γεροβασίλη δεν αποκλείει επιστροφή Τσίπρα στο μέλλον

Ανοιχτό αφήνει η Ολγα Γεροβασίλη το θέμα της επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά, όπως προσθέτει, αδυνατεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο. Σε ένα σκηνικό δημοσκοπικής και οργανωτικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία της κίνησης των «87», που πλέον από κοινού με τις ευάριθμες δυνάμεις του Π. Πολάκη ελέγχει την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνει ότι δεν μπορεί να αποκλείσει επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί αύριο το πρωί.

«Υπάρχει ένας κύκλος μη επιτυχημένος και έχει μεσολαβήσει ένα διάστημα με αρνητικά μηνύματα προς την κοινωνία, με ευθύνη Κασσελάκη» είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο «Meeting Point» με την Ολγα Τρέμη. Ταυτόχρονα η αντιπρόεδρος της Βουλής απέρριψε τις κατηγορίες που ακούγονται για τον Αλ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του να είναι «παρασκηνιακός». Οσο για τον χαρακτηρισμό «δολοπλόκος», απάντησε ότι «δεν θα το έλεγε ούτε ο πιο κακόπιστος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα