Σχέδιο-έκτρωμα για το Αγιον Ορος

«Νύχτα των αρχηγών» στη Μονή Βατοπαιδίου!

Τι ζητούν στο Περιβόλι της Παναγιάς οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων της πατρίδας μας; Γιατί έκαναν «απόβαση» στο Αγιον Ορος; Η επίσημη δικαιολογία της επίσκεψης είναι ότι οι αρχηγοί θα επισκέπτονταν τη Μονή Σιμώνος Πέτρας μαζί με τον νέο διοικητή του Αγίου Ορους κ. Στεφανή. Στη Μονή Σίμωνος Πέτρας λέγεται ότι μοναχός είναι συγγενικό πρόσωπο του Α/ΓΕΣ.

Ωστόσο οι Δημ. Χούπης (Α/ΓΕΕΘΑ), Γιώργος Κωστίδης (Α/ΓΕΣ), Δημ. Κατάρας (Α/ΓΕΝ) και Δημοσθένης Γρηγοριάδης (Α/ΓΕΑ), συνοδευόμενοι από περίπου 15 άτομα (αγνώστου ταυτότητας, αλλά πάντως στρατιωτικοί), βρίσκονται από προχθές στο Αγιον Ορος, στη Μονή Βατοπαιδίου, όπου γευμάτισαν μαζί με τον νέο διοικητή του Αγίου Ορους Αλκιβιάδη Στεφανή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πήγαν χθες και στη Μονή Σίμωνος Πέτρας. Δεν θα δινόταν τόσο μεγάλη σημασία στην επίσκεψη των αρχηγών στο Αγιον Ορος σε άλλη περίοδο. Αυτή που διανύουμε όμως έχει άλλο ενδιαφέρον. Αναφερόμαστε στις πληροφορίες που υπάρχουν για «επέμβαση στρατιωτικού τύπου» προκειμένου να εκκενωθεί η Μονή Εσφιγμένου!

Στη μονή ζουν πάνω από 120 μοναχοί και είναι μάλλον αδύνατο να εκκενωθεί διά της βίας, «χωρίς να ανοίξει μύτη», όπως φέρεται ότι διαβεβαιώνει ο νέος διοικητής του Αγίου Ορους. Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, εάν συμβεί, θα πρόκειται περί «εγκλήματος», να γίνει δηλαδή στρατιωτική επέμβαση στο Αγιον Ορος, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ και ούτε φυσικά «ευλογείται». Θα είναι ένα τεράστιο ρίσκο, το οποίο δεν είναι λογικό να αναλάβει κανένας, όποιος ανάψει το «πράσινο φως» ή σχεδιάσει επίθεση κατά των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου. Οι μοναχοί βέβαια είναι «ταμπουρωμένοι» μέσα στη μονή και περιμένουν, και όπως είπε ο Γέροντας Μεθόδιος, «εάν θέλουν τα αδέρφια μας, οι αστυνομικοί, να έρθουν, ας το κάνουν, εμείς θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε το μοναστήρι και τις ιδέες μας». Καταλαβαίνετε τι θα γίνει εάν τολμήσει είτε ο Στεφανής, ως διοικητής του Αγίου Ορους, είτε κάποιος άλλος στρατιωτικός να σχεδιάσει επίθεση στη Μονή Εσφιγμένου, κάτι που μάλλον θα εγκαταλειφθεί ως ιδέα πολύ σύντομα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα