Πυρ ομαδόν κατά Κυριάκου από την αντιπολίτευση

Τα κόμματα χαρακτήρισαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ «εμπαιγμό» και καταλόγισαν υποκρισία στον πρωθυπουργό

Σκληρή κριτική κατά του πρωθυπουργού, των υποσχέσεων που έδωσε στη ΔΕΘ αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «εμπαιγμό» και καταλογίζοντας υποκρισία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για «παροχές χωρίς αντίκρισμα και απουσία οράματος» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης μοίρασε αυξήσεις που δεν καλύπτουν τον πληθωρισμό, τον οποίο η κυβέρνησή του παρακολουθεί -όταν δεν σιγοντάρει- να τρέχει ανεξέλεγκτος. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών μειώνεται ραγδαία κατά την περίοδο της διακυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας, όπως φανερώνουν οι σχετικές μελέτες» ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ημίμετρα χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Καρδίτσα έβαλε στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό και την πολιτική της κυβέρνησης.

«Η εποχή Μητσοτάκη θα είναι μια εποχή ανισοτήτων. Θα αφήσει πίσω του ανισότητες που θα είναι τεράστιες» τόνισε. Το ΚΚΕ καυτηρίασε τις εξαγγελίες του και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. «Οσο κι αν προσπαθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, στριμωγμένοι από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να εμφανιστούν ότι στοχεύουν στη μείωση των ανισοτήτων και τη σύνδεση της ανάπτυξης με το εισόδημα, η πραγματικότητα για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

Η Ελληνική Λύση

Η Ελληνική Λύση επέκρινε τις ερωτήσεις που έγιναν στον πρωθυπουργό. «Ουδείς εδέησε να ρωτήσει πώς είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός που έχει στερήσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της υπερφορολόγησης και του πληθωρισμού απληστίας και αισχροκέρδειας να πανηγυρίζει επειδή επιστρέφει μόλις 2 δισ. υπό τη μορφή πενιχρών αυξήσεων και κουπονιών» ανακοίνωσε. Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΝΙΚΗ. «Προφανώς, είτε ζει σε έναν δικό του κόσμο είτε χρησιμοποιεί αριθμούς για να ωραιοποιήσει όσα άθλια βιώνει ο λαός», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «τις λύσεις δεν θα τις δώσουν οι κυβερνήσεις. Τις λύσεις τις δίνουν οι πολίτες, τα κινήματα και η κοινωνία».


Λατινοπούλου: Εωλες υποσχέσεις

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε χθες η Αφροδίτη Λατινοπούλου, αποδομώντας όχι μόνο το κυβερνητικό αφήγημα αλλά και τα κενά περιεχομένου λόγια του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ. Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μίλησε για έωλες υποσχέσεις, ξεκαθαρίζοντας πως όσα είπε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας. Μάλιστα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να μιλήσει για όσα «καίνε» την ελληνική κοινωνία, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα που επιβάλλεται στα παιδιά των ελληνικών οικογενειών, το λαθρομεταναστευτικό που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αλλά και το σύστημα υγείας που καταρρέει. «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν έχει λάβει το ηχηρό μήνυμα των πολιτών, αλλά ζει σε έναν δικό του κόσμο, μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής» προσέθεσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα