Επιμένει στη ρήξη ο Πολάκης

Τον άφησε ασυγκίνητο η κωλοτούμπα Κασσελάκη για επανένταξή του στις τάξεις της Κ.Ο. του κόμματος και έδωσε ραντεβού στη συνεδρίαση της Κ.Ε. το προσεχές Σαββατοκύριακο

Ασυγκίνητο άφησε τον Παύλο Πολάκη η κίνηση τακτικής -ή, αλλιώς, η κωλοτούμπα- του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τον επανεντάξει στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε την οργή του βουλευτή, ο οποίος την εξέλαβε σαν τέχνασμα που μοναδικό σκοπό είχε να τον αποδυναμώσει και να τον εκθέσει πολιτικά στο κομματικό ακροατήριο, στερώντας του κάθε πρόσχημα αν επιχειρήσει να καταθέσει πρόταση μομφής ή, ανατρέποντας τα προγνωστικά, ανοίξει το παιχνίδι για αλλαγή ηγεσίας στο υπό διάλυση κόμμα. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, την περασμένη εβδομάδα ο Κασσελάκης διέγραψε από την Κ.Ο. την Αθηνά Λινού που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον πρώην υπουργό.

Δείχνοντας ότι το πολιτικό πρόβλημα παραμένει και ότι το ψυχολογικό ρήγμα με την ηγεσία είναι πλέον αγεφύρωτο και δεν λύνεται με «φτηνά κολπάκια», ο Π. Πολάκης δίνει ραντεβού στην Κ.Ε. διαμηνύοντας ότι δεν είναι κορόιδο για να τον ξεγελάνε με ευκολίες. «Δεν αλλάζει η πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ο,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή» δήλωσε σιβυλλικά στις κάμερες έξω από τη Βουλή, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι την προτροπή «προχωράμε» που απευθύνει στους συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες την εννοεί. Οταν μάλιστα του ζητήθηκε να γίνει πιο σαφής, απάντησε χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του από τον «διεκπεραιωτικό» τρόπο με τον οποίον τον αντιμετώπισε η ηγεσία, «είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην Κ.Ε. Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν». Λίγο αργότερα έσπευσε να επανέλθει με διαδικτυακή ανάρτηση, στην οποία σημείωνε απειλητικά: «Οπως είχα πει τη μέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου, μόνο ο λαός διαγράφει. Ημουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ!

»Οσα έχω πει για το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη ύπαρξης δυναμικής προγραμματικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης που θα ρίξει τον Μητσοτάκη ισχύουν μέχρι κεραίας και θα τα πούμε αναλυτικά και θα κάνουμε ό,τι πρέπει στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου». Τα πράγματα πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατρακυλά δημοσκοπικά και σε λίγο, όπως πολλοί προβλέπουν, «δεν θα τον ανιχνεύουν ούτε τα ραντάρ», κινούνται εκτός ορίων. Οσο κι αν ο διορισμένος πρόεδρος της Κ.Ο. Νίκος Παππάς υποστηρίζει με προσποιητή αισιοδοξία ότι «έκλεισε αυτός ο κύκλος», σημειώνεται η προειδοποίησή του (Attica tv): «Ή θα επικρατήσει η στρατηγική των κοινών μας αποφάσεων για να ηγηθούμε μίας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας ή τα σενάρια των διασπάσεων». Ο προκάτοχός του, Σωκράτης Φάμελλος, εντείνοντας την πίεση, ζήτησε «να αναλάβει πρωτοβουλία ο Κασσελάκης και να προκηρύξει εκλογές», ενώ ο Χ. Σπίρτζης δήλωσε: «Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κασσελάκης, αν αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να φύγει χωρίς εκλογές».


Αλλαγή του ονόματος και ασυμβίβαστο των βουλευτών

Να αλλάξει την ατζέντα και να ξεφύγει από την εσωστρέφεια που κατατρύχει το κόμμα,επιχειρεί διαρκώς ο Στέφανος Κασσελακης, ο οποίος αποφάσισε τώρα να… ξαναβαπτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε αλλαγή του ονόματος, από ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς, αλλά και ασυμβίβαστο των βουλευτών, το οποίο σημαίνει πως οι βουλευτές δεν θα είναι στα κομματικά όργανα και θα έχουν δυνατότητα για τρεις θητείες να εκλεγούν.

Αν θέλει κάποιος να εκλεγεί για ακόμα μία θητεία, θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια. Επίσης, τα μέλη θα αποφασίζουν για τη γραμμή του κόμματος και για τα ψηφοδέλτια, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μόνο στο εθνικό συμβούλιο. Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του, έκανε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά την προσφυγή στην κάλπη, λέγοντας πως «αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι η Κ.Ε. που έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο έχει την εξουσιοδότηση από τον εαυτό της, από την ίδια την Κ.Ε., πριν από μερικές εβδομάδες, να προχωρήσει σε μια εισήγηση καταστατικών αλλαγών προς το επικείμενο συνέδριο, το οποίο το έχει η ίδια εξουσιοδοτήσει, και πάλι, και οργανώσει. Αρα, λοιπόν, δεν πρόκειται να αποκλίνω από τον σκοπό τον οποίο έχουμε, ο οποίος είναι να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο κόμμα, που να δίνει τη φωνή και την κυρίαρχη εξουσία στα μέλη του».


Παραμένουν στα… χαρακώματα η Λινού και ο αψύς Σφακιανός

Σε βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και στην Αθηνά Λινού, με την τελευταία να αφήνει μεν αιχμές για τον αψύ Σφακιανό, πλην όμως να δηλώνει πως παραμένει φίλος της. Ο βουλευτής, ωστόσο, επέμεινε στις αιτιάσεις του, καταλογίζοντάς της υποκρισία. «Μετά το εξώδικο, μετά το τηλέφωνο, τώρα γίναμε και φίλοι! Της υποκρισίας το ανάγνωσμα!» ανέφερε ο κ. Πολάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση της κυρίας Λινού στη συνεδρίαση της Κ.Ο. που έγινε μετά τη διαγραφή του: «Ο Παύλος είναι φίλος μου και παραμένει φίλος μου». Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κυρία Λινού με τη στάση της έδωσε την αφορμή που κάποιοι έψαχναν να διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «προχωρώντας σε άλλη μια δολοφονία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μου» και μάλιστα με ψευδές επιχείρημα περί στήριξης της μετακλητής επειδή ήταν άρρωστη, κάτι που διέψευσε η ίδια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα