Κρήτη: Ραγδαία αύξηση προσφυγικών ροών

Τρομακτική αύξηση των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται τελευταία, με το ενδιαφέρον των διακινητών, όπως αποδεικνύεται, να έχει στραφεί στην Κρήτη.

Ο αριθμός όσων έφτασαν από την αρχή του έτους στη Μεγαλόνησο ξεπερνά τους 2.600, τη στιγμή που ολόκληρο το 2023 ο αντίστοιχος αριθμός αφίξεων στην Κρήτη άγγιξε μόλις τα 798 άτομα. Ενδεικτικό στατιστικό στοιχείο της αύξησης είναι, επίσης, το γεγονός ότι συνολικά τα περιστατικά το 2023 ήταν μόλις 21, ενώ μέχρι τα μέσα Αυγούστου του 2024 ο αριθμός διπλασιάστηκε, αγγίζοντας τα 47. Νέο «κόλπο» των διακινητών είναι να μην εκπέμπουν σήμα κινδύνου για λόγους που μόνο οι αρμόδιες Αρχές γνωρίζουν…

Και ενώ στη γειτονική Ιταλία σημειώνεται κάθετη πτώση των ποσοστών στις μεταναστευτικές ροές, προφανώς διότι λόγω των μέτρων που έχει λάβει η Ρώμη στο συγκεκριμένο πρόβλημα, η Αθήνα υφίσταται μεγαλύτερες πιέσεις από το παρελθόν, με τον κρατικό μηχανισμό να κινείται σε ρυθμούς καλοκαιρινής ραστώνης. Ειδικότερα, η Ιταλία έχει κινηθεί πολλαπλά, δραστικά τόσο στον τομέα των επιστροφών όσο και σε αυτόν της πρόληψης του φαινομένου, επιτυγχάνοντας ελέγχους στις χώρες αναχώρησης (στη Β. Αφρική), σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις.

Τα κρητικά ΜΜΕ οδύρονται για την ανικανότητα της κυβέρνησης να λάβει δραστικά μέτρα, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, μόνο χθες 108 μετανάστες εντοπίστηκαν μέσα σε μία μέρα και… διασώθηκαν από το Λιμενικό στην Κρήτη! Συγκεκριμένα, 76 μετανάστες διάφορων εθνικοτήτων εντοπίστηκαν στη Γαύδο ξημερώματα Τρίτης, ενώ στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων βρέθηκαν και διασώθηκαν άλλοι 32 μετανάστες.

Σύμφωνα με τις ταυτοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις Αρχές, πρόκειται για μετανάστες από τη Συρία, την Αίγυπτο, το Σουδάν και το Μπαγκλαντές, δηλαδή από χώρες που καμία σχέση δεν έχουν με πόλεμο. Σημαντική είναι και η αύξηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε ανήλικα άτομα και σε γυναίκες.

Με αυτά και με εκείνα, το ποσοστό αύξησης των αφίξεων τείνει να ξεπεράσει το 350%, με την κυβέρνηση σε πλήρη νιρβάνα. Ναι, αλλά ανίκανοι στα Τέμπη, ανίκανοι στις φωτιές, ανίκανοι στους μετανάστες. Είναι κάπου ικανοί ή επιβεβαιώνονται κάθε μέρα τα πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας»: Α(Χ)ΡΙΣΤΟΙ…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα