Στο μισό δισ. ευρώ τα χρέη του ΠΑΣΟΚ!

Μόνο στις τράπεζες οι οφειλές ανήλθαν στα 445.824.401,66 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47.800.000 ευρώ. Θα ασχοληθεί άραγε κανείς;

Σε αντίθεση με τα εκλογικά ποσοστά του, που έχουν πάρει την κατηφόρα, τα χρέη του ΠΑΣΟΚ προκαλούν ζάλη. Τα χρέη του Κινήματος, που άλλαξε ΑΦΜ προκειμένου να εισπράττει απερίσπαστα το κρατικό παραδάκι, δηλαδή το χρήμα του λαού, τον οποίον θέλει να… σώσει, αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο και πλησιάζουν γοργά το μισό δισ. ευρώ Σύμφωνα με τον ισολογισμό του Κινήματος, που δημοσιεύθηκε χθες, για το έτος 2023, τα συνολικά χρέη του ΠΑΣΟΚ μόνο προς τις τράπεζες ανήλθαν στα 445.824.401,66 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47.800.000 ευρώ μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Για όποιον ενδιαφέρεται για ποσοστά, πρόκειται για αύξηση της τάξης του 12%, παρά τις πολιτικάντικες και για τα μάτια του κόσμου υποσχέσεις περί «νοικοκυρέματος». Προφανώς το κόμμα δεν πληρώνει ούτε ευρώ και ουδείς ασχολείται! Την ίδια στιγμή, αυξημένες εμφανίζονται και οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές, Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κ.ά., καθώς έφτασαν τα 5.200.000 ευρώ, από 4.800.000 ευρώ το προηγούμενο έτος. Το σύνολο των δανειακών και άλλων υποχρεώσεων του ΠΑΣΟΚ για το 2023 είναι 451.046.397,65 ευρώ, από 402.784.985,22 ευρώ το 2022.

Ανοδική είναι και η πορεία του ελλείμματος, το οποίο από 43.000.250,70 ευρώ το 2022 σκαρφάλωσε στα 48.323.240,48 ευρώ το προηγούμενο έτος. Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσουμε την εκλογική χρονιά που τρέχει… Δεν πάει πολύς καιρός που ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, στην οποία, υπό την πίεση των δελφίνων, σύρθηκε σε εσωκομματικές κάλπες, δήλωσε ακροθιγώς ότι υπό την ηγεσία του «ρυθμίστηκε το χρέος».

Σε κλίμα γενικής συνενοχής, καθόσον όλοι στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν τη μαύρη αλήθεια, ούτε ένας από αυτούς που επιδιώκουν να τον αντικαταστήσουν στην προεδρική καρέκλα δεν του ζήτησε εξηγήσεις. Προσποιούνταν όλοι ότι θαυμάζουν το φθηνό πυροτέχνημα του προέδρου, ξέροντας ότι αυτό το χρέος, με τους σημερινούς ρυθμούς δαπανών, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να αποπληρωθεί! Αξιοσημείωτο, ότι με τον μανδύα του ΚΙΝ.ΑΛ. η Χ. Τρικούπη εισέπραξε από Κρατική Τακτική Χρηματοδότηση 1.868.520,97 ευρώ το 2023, ενώ προστίθενται, επίσης, από Κρατική Επιμορφωτική Χρηματοδότηση 373.704,21 ευρώ και από «άλλη» Κρατική Εκλογική Χρηματοδότηση 726.145 ευρώ. Οι εκλογικές δαπάνες του ΚΙΝ.ΑΛ. ανέρχονται στα 1.828.481 ευρώ! Σε ποια βαρέλια δίχως πάτο καταλήγουν αυτά τα λεφτά;

Πως γίνονται αυτά, ενώ ο λαός πεινάει και του παίρνουν το σπίτι για λίγα χρέη; Ανάλογα χρέη έχει και η Ν.Δ., που μέχρι χθες αργά το βράδυ, περιέργως, δεν είχε δημοσιεύσει τον ισολογισμό της στην ιστοσελίδα της… Ομως, τα χρέη της ήταν το 2022 περίπου 435 εκατ. ευρώ και φέτος ίσως ξεπεράσουν το μισό δισ.!


Παύλος Γερουλάνος: «Να κλείσει το Υπερταμείο»

Η νομοθετική υστερία της κυβέρνησης, η οποία λίγο προτού κλείσει η Βουλή βιάζεται να τελειώνει με τη «βρόμικη δουλειά» περνώντας σωρεία αντιλαϊκών ρυθμίσεων και διευθετήσεων που αφορούν τα σκάνδαλα και το μαύρο χρήμα των πολιτικών της, σήμανε προσωρινή εκεχειρία στην εκλογική μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Από τη Βουλή ο Π. Γερουλάνος κάλεσε την κυβέρνηση «να κλείσει τώρα το Υπερταμείο» για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. «Είναι σύμβολο ντροπής για το πολιτικό σύστημα. Εκπτωση εθνικής κυριαρχίας για τη χώρα. Απόλυτα αναποτελεσματικό να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε» είπε.

Σκληρή ήταν η κριτική για το ίδιο θέμα και του Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος κατήγγειλε: «Αφού πρώτα ξεπούλησε η κυβέρνηση άρον άρον τις περισσότερες συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες, με συνέπεια το ΤΧΣ να έχει σωρευμένες ζημιές 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, προωθεί τον εκσυγχρονισμό, σύμφωνα με το “μοντέλο ΔΕΗ”, του πλαισίου λειτουργίας οκτώ θυγατρικών εταιριών του, διευκολύνοντας τις προσλήψεις με τη μικρότερη δυνατή εμπλοκή του ΑΣΕΠ, απελευθερώνει τις αμοιβές για “ημετέρους” και golden boys και συγχρόνως καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα εργαζομένων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα