Κασσελάκης: Αρον άρον… ανέκρουσε πρύμναν για τη διαγραφή Πολάκη

Σε συνθηκολόγηση άνευ όρων με τον Παύλο Πολάκη προχωρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια προσπάθεια να αποφύγει το επικίνδυνο ρήγμα στο προεδρικό στρατόπεδο, που κάνει την καρέκλα του να τρίζει εν όψει του καθοριστικού συνεδρίου τον προσεχή Οκτώβριο.

  • Από τον Γ. Χατζηδημητρίου

Με μια ανάρτηση ξημερώματα Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ανακαλεί τη «μισή» διαγραφή που επέβαλε, απομακρύνοντας τον Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, και επιτίθεται εναντίον της Ολγας Γεροβασίλη και των 87 στελεχών του κλίματος Τσίπρα, τους οποίους «δείχνει» ως εχθρούς του κόμματος επειδή ζήτησαν την καθαίρεση Πολάκη από όλα τα κομματικά όργανα.

Ενδεικτικός της διαλυτικής παραζάλης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας την αξιωματική αντιπολίτευση σε σκηνή θερινής επιθεώρησης, είναι ο πόλεμος των διαρροών που ξέσπασε χθες μεταξύ του πρώην προέδρου και του άλλοτε φίλου και συνοδοιπόρου του Νίκου Παππά. Σύμφωνα με το «Βήμα», που επικαλείται κύκλους του Αλ. Τσίπρα, ο τέως πρωθυπουργός εμφανίζεται σφόδρα χολωμένος με τον Παππά αλλά και με τη Ρένα Δούρου, και χαρακτηρίζει «αναξιοπρεπή» τη στάση τους, διότι θεωρεί ότι δεν αντέδρασαν όπως όφειλαν στην επίθεση λάσπης του Κασσελάκη για τα «μαύρα ταμεία». Η εφημερίδα αναφέρει ότι, σύμφωνα με τον Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του Κασσελάκη μετατρέπεται σε Bad Bank της Αριστεράς και προσθέτει ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από το κόμμα, προκαλώντας: «Ας με διαγράψει».

«Ηγετική πρωτοβουλία»

Κύκλοι του Παππά έλεγαν (newpost) ότι είχε ζητήσει «ηγετική πρωτοβουλία, ώστε να κλείσει το θέμα, που κακώς άνοιξε» και σχολίαζαν επιθετικά για τον Αλέξη Τσίπρα: «Να προσέχει τις διαρροές και τις… αναξιοπρεπείς στοχεύσεις του περιβάλλοντός του». Ωστόσο, τα φώτα για την ώρα μονοπωλεί ο Πολάκης, ο οποίος στο «διάγγελμα» της Παρασκευής δήλωσε ουσιαστικά ότι και η νυν και η σημερινή ηγεσία του κόμματος «του χρωστάνε», και σε μια κίνηση μεγαλοπρέπειας ορίζει ο ίδιος τον τόπο και τον χρόνο που θα δοθεί η λύση στο προσεχές συνέδριο.

Από την πλευρά του, ο Κασσελάκης, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας από τον Χανιώτη βουλευτή, δηλώνει απολογητικά: «Ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο Κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής. Συμπεριφοράς μέσα σε ένα Κοινοβούλιο που έχει ξεφτιλιστεί από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μας πλασάρει αστική ευγένεια όσο συγκαλύπτει εγκλήματα και κρύβει σκάνδαλα. Που μας κουνά το δάκτυλο όσο κρατά βουλευτή κάποιον που δεν μπορεί ούτε καν να με αναγνωρίσει ως άνδρα – και με αυτόν τον τρόπο πληγώνει χιλιάδες συμπολίτες μας».

Προσθέτει στο ίδιο πνεύμα υποταγής, με αιχμές προς τον Τσίπρα: «Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχουν άλλοι που εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους. Οσοι κρύβονται πίσω από διαρροές ας ασχοληθούν με εκείνους καλύτερα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα