Οι ηχηρές απουσίες, τα πηγαδάκια και ανθ’ ημών… ο Γρηγόρης Ψαριανός

Γεμάτη παραπολιτικά που βγάζουν, όμως, πολιτικές ειδήσεις και συμπεράσματα ήταν η χθεσινή γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Νούμερο ένα στοιχείο που επηρεάζει άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα ήταν το μάλλον τυπικό κλίμα μεταξύ της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Οσοι παρατηρούσαν τους δύο στην γιορτή θα μπορούσαν εύκολα να συμπεράνουν πως οι καλές σχέσεις ανήκουν στο παρελθόν, ενώ ο ιστός που τους ένωνε έχει διαρραγεί. Προφανώς, αυτό σχετίζεται με το γεγονός πως η ίδια έχει γίνει δέκτης πυρών από τα «γαλάζια» στελέχη, ενώ ο πρωθυπουργός παρατηρεί αμέτοχος, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα σενάρια για την πρόταση που θα κάνει για το ανώτατο αξίωμα. Το δεύτερο πιο ενδιαφέρον στοιχείο έρχεται από τις απουσίες και όχι από τις παρουσίες.

Ο Τζιτζικώστας

Οι μόνοι πολιτικοί αρχηγοί που δεν έδωσαν το «παρών» ήταν ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός. Και οι δύο ήθελαν να στείλουν το μήνυμά τους προς πάσα κατεύθυνση, αλλά κυρίως να μη συμπεριληφθούν στις φωτογραφίες καλού κλίματος μεταξύ των αρχηγών. Απόντες όμως ήταν και οι πρωθυπουργοί της κρίσης και των Μνημονίων, καθώς οι Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής δεν παρέστησαν.

Εν αντιθέσει, το «παρών» έδωσε ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τόσο με την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού όσο και με την τραπεζική ιδιότητα. Αυτός που τράβηξε το ενδιαφέρον των καλεσμένων ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έγινε ανάρπαστος από τα πηγαδάκια των καλεσμένων, που του ζητούσαν να επιβεβαιώσει αν ετοιμάζει βαλίτσες για τις Βρυξέλλες και την Κομισιόν.

Το ενδιαφέρον όμως τράβηξε και η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία συνοδευόταν σε κάθε βήμα της από τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου. Σύμπτωση ή πολιτικό μήνυμα; Μένει να φανεί. Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης. Ανετος και διατεθειμένος να μιλήσει με όλους και για… όλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως έχει το χάρισμα της επικοινωνίας.

Ο Ανδρουλάκης

Αυτό σίγουρα θα το επιβεβαιώνει και ο Παύλος Χρηστίδης, καθώς φαίνεται πως μεταξύ των δύο πολιτικών υπάρχει πολιτική χημεία. Στον αντίποδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν όπως πάντα πολύ μαζεμένος, αρκέστηκε σε μια μακρά συζήτηση με τον Απόστολο Κακλαμάνη, ενώ στη συνέχεια περικυκλώθηκε από ένα παρέακι δημοσιογράφων της πάλαι ποτέ διαπλοκής. Το ερώτημα που παραμένει, ωστόσο, αναπάντητο από τη χθεσινή ημέρα είναι με ποια ιδιότητα έδωσε το «παρών» στο Μέγαρο ο Γρηγόρης Ψαριανός. Ακόμα του πιστώνεται η φιλομητσοτακική του στάση;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα