Έγκυρες πηγές: Αδυναμία της Προέδρου ο Κουτσούμπας!

Με την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο εορτάστηκε χθες η 50ή επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Το «παρών» στη δεξίωση έδωσαν ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι υπουργοί της κυβέρνησης και η συντριπτική πλειονότητα των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ειδικότερα, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Σωκράτη Φάμελλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο προκάτοχός του Κώστας Μπακογιάννης.

Εκτός από τους επίσημους προσκεκλημένους, το «παρών» έδωσαν δήμαρχοι ακριτικών και μαρτυρικών περιοχών, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, διακεκριμένοι αθλητές και αρχηγοί ομάδων που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, Ελληνες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό για την επιστημονική έρευνά τους, αλλά και απλοί πολίτες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και συγκίνησαν με τις πράξεις τους ολόκληρη την Ελλάδα. Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την επάνοδο στην Ελλάδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τόνισε: «Οφείλουμε στους Ελληνες και στις επόμενες γενιές μια συνέχεια αντάξια και ακόμη καλύτερη αυτών των πενήντα ετών.

Αντλώντας δύναμη από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο παράδειγμά τους και δίνοντάς του νέα πνοή, νόημα και ορμή». Ανακάλεσε επίσης στις μνήμες όλων το Κυπριακό, τη μεγαλύτερη και ανοιχτή πληγή του Ελληνισμού, πέντε δεκαετίες μετά την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή και υπογράμμισε: «Η Κύπρος κέρδισε τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη. Είναι, όμως, ακόμη μια ημικατεχόμενη χώρα. Δεν ξεχνάμε ποτέ το πιο υψηλό εθνικό μας χρέος, την οριστική δικαίωση του κυπριακού αγώνα, στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ενωσιακού κεκτημένου». Η Πρόεδρος χειροκροτήθηκε με θέρμη από το κοινό, ενώ η αθρόα προσέλευση των καλεσμένων που ήθελαν να σφίξουν το χέρι της την αποπροσανατόλισε και έχασε τον δρόμο για τη θέση της. Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει τη συμπάθειά της στο πρόσωπο του κ. Κουτσούμπα, λέγοντας στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ «εσένα θα σε πάρω μαζί μου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα