Ρεύμα: Με ψίχουλα πάλι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει φρένο στο ράλι των τιμών

Επιδότηση λογαριασμών τον Αύγουστο με επιβολή τέλους στους παραγωγούς ενέργειας

Με ψίχουλα ακόμη μία φορά επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει φρένο στο ανεξέλεγκτο ράλι των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, που «καίει» την τσέπη των καταναλωτών. Τα πολυαναμενόμενα έκτακτα μέτρα, για τα οποία έγινε χθες το πρωί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι, όπως είπε χθες στον Σκάι ο πρωθυπουργός, η επιβολή τέλους στους παραγωγούς ενέργειας, με το οποίο θα επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος των καταναλωτών τον Αύγουστο. 

Ο Κ. Μητσοτάκης (κεντρική φωτό) είπε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες υπάρχει μια μεγάλη έξαρση τιμών στη χονδρική ενέργεια σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και ότι το αποτέλεσμα από αυτή τη στρέβλωση της αγοράς είναι ότι θα χτυπήσει λογαριασμούς ρεύματος Αυγούστου και θα επιφέρει κέρδη στους παραγωγούς ενέργειας. 

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ακόμη μία φορά έδειξε ότι δεν πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών, επέμεινε και χθες στην ίδια πολιτική γραμμή και αναφερόμενος στην ακρίβεια στα τρόφιμα τόνισε ότι «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να πέσουν οι τιμές» και αρνήθηκε ξανά τη μείωση του ΦΠΑ. «Το όφελος καρπούται η εφοδιαστική αλυσίδα» είπε. 

Αμετανόητος για το σκάνδαλο Novartis, μίλησε για μια πολιτική συνωμοσία για την οποία δόθηκαν πολλά λεφτά προκειμένου κάποιοι να επιτελέσουν τον ρόλο τους ως προστατευόμενων μαρτύρων. «Πολύ καλά κάνουν και ζητούν να βγουν οι κουκούλες, δεν ξεχνάμε τι έγινε. Η Δικαιοσύνη θα το αποφασίσει. Υπάρχουν στοιχεία που της επιτρέπουν να το κάνει. Αυτό που έγινε από ΣΥΡΙΖΑ ήταν ό,τι αθλιέστερο έχω δει στην πολιτική. Δέκα πολιτικά πρόσωπα να στοχοποιούνται για μία υπόθεση στημένη από την αρχή έως το τέλος» είπε. 

Οσον αφορά το Σκοπιανό, είπε πως «το όνομα είναι “Βόρεια Μακεδονία” και δεν μπορεί να αποκαλείται αλλιώς», καθώς η γειτονική χώρα μπήκε στο ΝΑΤΟ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ερωτηθείς για το Κυπριακό, απάντησε: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των συνομιλιών». Επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρχει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνής προσωπικότητα.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες παρεμβάσεις των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. «Δεν συμφωνώ με όλες τις απόψεις τους» είπε και πρόσθεσε: «Η πολιτική της Ν.Δ. και της κυβέρνησης εκφράζεται από εκείνον». Σε ερώτηση για την υποψηφιότητα της Αννας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (που φλέρταρε επί μακρόν με τη Ν.Δ.» απάντησε «no comment».

Αναφερόμενος στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, είπε ότι ήταν ένα άγριο συμβάν και κάνοντας ένα ακατανόητο άλμα πέρασε στην πολιτική τοξικότητα στη χώρα μας και στον… Πολάκη! « Είμαστε αντίπαλοι και όχι εχθροί. Καλό είναι όλοι να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό που συμβαίνει. Πολιτικές ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε που ακούστηκαν στην πατρίδα μας δεν έχουν θέση» ανέφερε.

Τόνισε ακόμα ότι προφανώς υπάρχει τοξικότητα και στην πατρίδα μας και πρόσθεσε: «Είδαμε χθες αδιανόητες αναφορές Πολάκη κατά μίας γυναίκας, δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δυστυχώς ο πολακισμός θα πάρει θέση στο νέο λεξικό Μπαμπινιώτη». 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα