Επιβραβεύουν την εισηγήτρια των γκέι γάμων!

Προωθούν την Κατερίνα Φουντεδάκη για πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Εντονη δυσαρέσκεια στη «γαλάζια» Κ.Ο.

Εντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στους κόλπους των «γαλάζιων» βουλευτών με την… επιβράβευση της Κατερίνας Φουντεδάκη, της καθηγήτριας Αστικού Δικαίου που είχε αναλάβει το «μασάζ» στους βουλευτές για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία και προωθείται για τη θέση της προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της, τίποτα απολύτως δεν έμαθε από τις πρόσφατες ευρωεκλογές και κανένα μήνυμα των πολιτών δεν έλαβε, καθώς αξιοποιεί πρωταγωνιστές της υπόθεσης του γάμου των ομοφύλων τοποθετώντας τους σε νευραλγικές θέσεις. Η καθηγήτρια Αστικού Δικαίου, εκ των συντακτριών του απαράδεκτου νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η οποία συμμετείχε και στα φροντιστήρια στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα οριστεί ως πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, την ώρα μάλιστα που επί της ουσίας τάσσεται υπέρ της παρένθετης μητρότητας σε γκέι ζευγάρια, παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά της παρένθετης μητρότητας στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ίδια, ωστόσο, που προαλείφεται για επικεφαλής μιας εξαιρετικά κρίσιμης όσο και άκρως ευαίσθητης Αρχής, δήλωνε σε συνεντεύξεις της πως η παρένθετη μητρότητα πρέπει να επιτρέπεται σε περίπτωση ιατρικής αδυναμίας κυοφορίας της γυναίκας και σημείωνε πως «η πλειονότητα της θεωρίας ισχυρίζεται ότι αναλογικά πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παρένθετης μητρότητας και στους μόνους άνδρες». Οι παραπάνω θέσεις αποτελούν κόκκινο πανί για μια σειρά «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι και δεν είχαν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ανάμεσά τους οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Φώντας Μπαραλιάκος και Γιάννης Ανδριανός.

Οι βουλευτές αυτοί, μάλιστα, είναι μέλη της επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η οποία και συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός της συγκεκριμένης καθηγήτριας. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, αρκετοί από τους διαφωνούντες δεν θα παραστούν σήμερα στην επίμαχη συνεδρίαση, θέλοντας να καταδείξουν με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία τους. Μένει να φανεί εάν κάποιος «γαλάζιος» βουλευτής αποφασίσει να τοποθετηθεί δημοσίως και να πάει κόντρα στον υπουργό Υγείας, ο οποίος και θα εισηγηθεί τον διορισμό της.

Αυτό, πάντως, που σχολιάζεται εντόνως στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια είναι πως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών εξακολουθεί να προκαλεί πολιτικές παρενέργειες, τόσο στους κόλπους της «γαλάζιας» παράταξης όσο και συνολικώς στο πολιτικό σκηνικό, με τα κεντρικά του Μεγάρου Μαξίμου να μη φαίνονται διατεθειμένα να κάνουν αυτοκριτική. Μετά το ηχηρό χαστούκι της ευρωκάλπης, είναι να απορεί κανείς πώς γίνεται η Ν.Δ. να επιμένει να πηγαίνει κόντρα στη βούληση της βάσης της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα