Φθηνό σόου Κυριάκου με τον Μπελέρη

Βγήκε με 5νθήμερη άδεια από τις αλβανικές φυλακές για να ορκιστεί, με τον πρωθυπουργό να αξιοποιεί επικοινωνιακά την εκλογή του

Το κλίμα στην Αθήνα ήταν χθες πανηγυρικό, καθώς για πρώτη φορά ύστερα από τουλάχιστον έναν χρόνο παράνομης φυλάκισης, ο Φρέντης Μπελέρης πέρασε τις πόρτες φυλακών ώστε να ορκιστεί ευρωβουλευτής. Η άφιξή του στην Αθήνα, όπως ήταν λογικό, έφερε συγγενείς, φίλους, υποστηρικτές αλλά και συνοδοιπόρους στη μάχη της προστασίας της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε ανθρώπινο επίπεδο η άδεια στον πρώην δήμαρχο Χειμάρρας είναι μια στιγμή λύτρωσης, καθώς ύστερα από πολλούς μήνες ο ίδιος κατάφερε έστω και για πέντε ημέρες να σπάσει τα δεσμά των αλβανικών φυλακών και να κοινωνήσει ο ίδιος τον δίκαιο αγώνα της μειονότητας.

Σε πολιτικό, ωστόσο, επίπεδο η χθεσινή ημέρα δεν μπορεί παρά να είναι μια μέρα εθνικής αποτυχίας κι αυτό διότι ο Φρέντης Μπελέρης είναι μεν έξω από τις φυλακές, αλλά όχι για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ελλήνων της Χειμάρρας, αλλά για να πάει στις Βρυξέλλες και να μην είναι πια «πονοκέφαλος» για το καθεστώς Ράμα. Ο Εντι Ράμα, ο ενορχηστρωτής αυτής της βίαιης, παράνομης και πλήρως κατασκευασμένης δίωξης κατά του Μπελέρη, μπορεί να νιώθει σήμερα ικανοποίηση.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κατάφερε να του βάλει φρένο. Ολόκληρη Ευρώπη αρκούνταν σε δηλώσεις προς το καθεστώς του για την ανάγκη αποφυλάκισης του δημάρχου, ενώ η διεθνής κοινότητα έκλεινε τα μάτια μπροστά σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα. Κάπως έτσι ο Ράμα βγαίνει νικητής, η κοινότητα στο έλεός του και ο Μπελέρης, η δύναμη του οποίου ήταν ο Ελληνισμός της Αλβανίας «εξόριστος» στις Βρυξέλλες και στις αλβανικές φυλακές. Υπό αυτό το πρίσμα η χθεσινή ημέρα μόνο ως πανηγυρική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ακόμα κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να την περάσει ως τέτοια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο στο Μαξίμου, ο Ελληνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον ευρωβουλευτή για την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα είναι και οριστικά εκτός φυλακής.

«Εχω πολλούς λόγους, αγαπητέ μου Φρέντη, να χαίρομαι που σε υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτον, να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως Ελληνα ευρωβουλευτή πια, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσεις στο ακέραιο τα καθήκοντά σου. Εγώ να σου πω πόσο χαίρομαι που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της. Εγινε το αυτονόητο, πήρες την άδεια για να μπορέσεις να ασκήσεις τα καθήκοντά σου και να ορκιστείς. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσεις αυτό το κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την πλευρά του ο Φρέντης Μπελέρης τον ευχαρίστησε και επισήμανε ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε, λέγοντας ότι ο στόχος του είναι να βοηθήσει και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα