Κόντρα για το ασυμβίβαστο του Δούκα

Αιχμές κατά του Ανδρουλάκη από τον δήμαρχο Αθηναίων: «Το δημαρχείο είναι πιο κοντά στη Χαρ. Τρικούπη απ’ όσο είναι οι Βρυξέλλες»

Φωτιές άναψε στην «πράσινη» παράταξη το ενδεχόμενο ασυμβίβαστο της υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων, ένα ζήτημα που αποκάλυψε πρώτη τη Δευτέρα η «δημοκρατία». Με φόντο την επίμαχη συζήτηση σχετικά με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και το κατά πόσο πράγματι υπάρχει, σύμφωνα με το άρθρο 36, κώλυμα με την εκλογική κάθοδο του Χάρη Δούκα -καθώς είναι παράλληλα δήμαρχος-, δίνουν και παίρνουν τα δημόσια αλληλοκαρφώματα, με τον τελευταίο να στρέφει τα βέλη του στον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας πως το δημαρχείο είναι πιο κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη απ’ όσο είναι οι Βρυξέλλες… Υστερα από τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που έφερε το ζήτημα του ασυμβίβαστου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να εμποδίσει την εκλογική κάθοδο του δημάρχου Αθηναίων. «Εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα Δούκα. Οταν ενημερώθηκα από την αρμόδια επιτροπή, την ΕΔΕΚΑΠ, είπα ότι πρέπει να ξεπεραστεί με έναν θεσμικό τρόπο και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρώντας να χαμηλώσει μεν τους τόνους, επιμένοντας δε στις «μπηχτές» στον βασικό του αντίπαλο, συνιστώντας λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα. Στον Χάρη Δούκα επιτέθηκε και ο τέως δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Στο περιθώριο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τον κάλεσε να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του σε κάποιον αντιδήμαρχο μέχρι την «πράσινη» κάλπη, με τον ίδιο να απαντά πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω. Είμαι εδώ κάθε μέρα παλεύω για τον δήμο. Αντί να μου κουνάνε το δάχτυλο, να δώσουμε μάχη» ανέφερε ο Χάρης Δούκας.

Εν τω μεταξύ, μια άκρως προβοκατόρικη αναφορά του Κώστα Κυρανάκη προκάλεσε ένταση στον άξονα Πειραιώς – Χαριλάου Τρικούπη. Οπως όλα δείχνουν, ο κύριος Κυρανάκης δεν έχει συνειδητοποιήσει πως πλέον έχει υπουργοποιηθεί, καθώς σε μια δήλωση που στερείται οποιασδήποτε σοβαρότητας απάντησε, ερωτηθείς ποιον από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ προτιμά η Ν.Δ., πως «εμείς προτιμάμε να παραμείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης». Μπορεί η τοποθέτηση αυτή να είναι απαράδεκτη, καθώς δεν νοείται υπουργός να δηλώνει προτίμηση, πλην όμως έχει μεγάλη δόση αλήθειας, δεδομένου ότι η Ν.Δ. σαφώς βολεύεται με τη νυν ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τη Χαριλάου Τρικούπη πάντως σχολιάζουν για τον νεαρό υπουργό πως «ο ίδιος και το κόμμα του πρέπει να μείνουν έξω από διαδικασίες που δεν τους αφορούν, όπως οφείλει να κάνει κάθε κόμμα που σέβεται στοιχειωδώς την πολιτική δεοντολογία».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα