Μέγα θράσος: Οι ασθενείς στις… καρότσες, αλλά ο Αδωνις επιχαίρει

Ο αμετροεπής Αδωνις υποστήριξε ότι το υγειονομικό σύστημα της περιοχής λειτουργεί εύρυθμα

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης διατυμπανίζουν την υποδειγματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας και επιδίδονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και «αιφνιδιαστικές» επισκέψεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα, περιστατικό από τη Ζαγορά Πηλίου που πριν από μερικά 24ωρα ήρθε στη δημοσιότητα καταδεικνύει την τραγική υποστελέχωση του ΕΣΥ. Οι σοβαρές ελλείψεις, διαχρονικό «αγκάθι» στη δημόσια υγεία, είχαν ως αποτέλεσμα ένας ασθενής να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας πάνω σε… καρότσα αγροτικού οχήματος!

Το μαρτύριο άρχισε για τον άνδρα όταν έπεσε από ύψος, με συνέπεια να τραυματιστεί. Αμεσα στο σημείο έσπευσαν με δικά τους οχήματα γιατρός και νοσηλευτής από το Κέντρο Υγείας, που κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την αιμορραγία. Ωστόσο, ελλείψει ασθενοφόρου, έβαλαν τον ασθενή σε καρότσα αγροτικού και τον μετέφεραν στη δομή υγείας, προτού να είναι αργά. Οταν ο τραυματίας έφτασε στο Κέντρο Υγείας υποβλήθηκε σε εξετάσεις και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διακομιστεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, με συνέπεια λίγο αργότερα να επιβιβαστεί τελικά σε… κανονικό ασθενοφόρο.

Οπως έγινε γνωστό, το Κέντρο Υγείας διαθέτει μόλις δύο ασθενοφόρα. Το μικρό, που μπορεί να προσεγγίζει στενά δρομάκια στα χωριά της περιοχής, συντηρείται ελλιπώς, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο, ενώ το νέο μεγαλύτερο, που δεν μπορεί να επιχειρήσει σε στενά περάσματα, βρισκόταν σε άλλο περιστατικό.

«Ηταν συγκλονιστικό αυτό το πράγμα. Να είσαι στον κεντρικό δρόμο του χωριού σου και να περνάει από μπροστά σου ένα αγροτικό με έναν ασθενή πάνω και δύο άτομα που προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν» δήλωσε ο Βασίλης Τσαπράζης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας ΚΚΕ, και συνέχισε: «Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση πραγματικά και το βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την πολιτική του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης».

Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε χθες το πρωί να σχολιάσει το περιστατικό, σε τηλεοπτική εκπομπή, υποστηρίζοντας πως το σύστημα υγείας αντέδρασε… ακαριαία στον τραυματισμό του συμπολίτη μας! Ο ίδιος επεσήμανε πως, εξαιρουμένης της έλλειψης ικανών μέσων για τη μεταφορά ασθενών, το υγειονομικό σύστημα της περιοχής λειτουργεί εύρυθμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα