Η Διαμαντοπούλου έτοιμη για το άλμα στο κενό!

Η αποτυχημένη πρώην υπουργός φέρεται ότι έχει αποφασίσει να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ευτελίζοντας ακόμα περισσότερο τη διαδικασία

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τους δισταγμούς της και να ριχτεί στην κούρσα της διαδοχής, οι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν κανονικά το εξοντωτικό εν μέσω καύσωνα πρόγραμμα περιοδειών και συναντήσεων. Αλλωστε η πρώην επίτροπος, παρότι άρχισαν ήδη να εμφανίζονται σχόλια που υποστηρίζουν ότι η επιστροφή της στο κόμμα από το οποίο είχε αποχωρήσει αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, είναι γνωστή και μη εξαιρετέα. Ενα συναινετικό συμπλήρωμα θέλει το ΠΑΣΟΚ, σε ρόλο μπαλαντέρ συντηρητικών συμμαχικών κυβερνήσεων, όπως αυτές που έχουν στείλει στην αποχή και την αδιαφορία εκατομμύρια πολίτες.

Στο μεταξύ, πυρετώδεις διαβουλεύσεις διεξάγονται παρασκηνιακά για τη σύσφιξη σχέσεων, την οικοδόμηση στρατηγικών συμμαχιών και την εξασφάλιση της εύνοιας βουλευτών, οι οποίοι συνήθως πηγαίνουν με το ρεύμα συνδικαλιστών και τοπικών παραγόντων που ελέγχουν κρίσιμα εκλογικά μεγέθη.

Το επίπεδο του εσωτερικού ανταγωνισμού κρατείται μέχρι στιγμής σε ένα αποδεκτό ύψος, αλλά οι πρόκες κυρίως κατά της ηγεσίας δεν λείπουν, καθώς σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι επιφυλάσσουν μια αιχμή για τον «συγκεντρωτικό τρόπο» που διοίκησε το κόμμα ο Ν. Ανδρουλάκης τα προηγούμενα χρόνια.

Επιμένοντας στα εύηχα συνθήματα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας διακηρύττει ότι «τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής. Προσηλωμένοι στις αξίες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής ισότητας».

Σε αυτόν τον δρόμο καλεί όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητά του. «Να συναντηθούμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε μέρος της αλλαγής» λέει, προσθέτοντας σε επικούς τόνους ότι «όλοι μαζί να στηρίξουμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, στην Ελλάδα της δημιουργίας, της καινοτομίας, της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης. Πάμε μαζί!»

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε χθες (Ionian Galaxy 90,8): «Θεωρώ ότι οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, και η πρώτη είναι η καταπολέμηση των τεράστιων ανισοτήτων σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία, δεν είναι δουλειά ενός ανθρώπου, είναι δουλειά μιας ομάδας η οποία πιστεύει στο έργο που ξεκινά να κάνει και που φέρνει στο τραπέζι τις δεξιότητες που χρειάζεται για να το πετύχει».

Ο Μιχάλης Κατρίνης επιμένει ότι «είμαι ο μόνος που μιλάει για μεγάλη παράταξη, για έναν νέο σχηματισμό εξουσίας. Ενα κόμμα του 13% ή του15% δεν είναι τίποτε από τα δύο», ενώ χαρακτηρίζει «αδιανόητη κάθε υπόνοια ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι συνομιλητής ή κυβερνητικός εταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Ν. Ανδρουλάκης θα μιλήσει σήμερα στην εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «Ανταγωνιστικότητα και μικρές επιχειρήσεις».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα