Θράσος Μίτσκοσκι με τον όρο «Μακεδονία»

Οι αμετανόητοι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα, παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών ακόμα και εντός του ΝΑΤΟ. Οσα διημείφθησαν χθες κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον ξεπερνούν κάθε όριο, καθώς αποδεικνύουν πως οι Σκοπιανοί, ποτισμένοι από τον σοβινισμό τους αλλά και εμπνεόμενοι από την αφωνία της κυβέρνησης, δείχνουν ακόμα και μπροστά σε όλη τη διεθνή κοινότητα ότι έχουν ως μοναδικό στόχο να υφαρπάξουν την ιστορία αλλά και το όνομα της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, βλέποντας την Αθήνα να κρατάει χαμηλούς τόνους στις προκλήσεις των Σκοπίων, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Χρίστιαν Μίτσκοσκι (φωτό) επέμεινε χθες με δηλώσεις του στη χρήση του όρου Μακεδονία. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από την Ουάσινγκτον ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που θέλω επίσης να σημειώσω είναι ο μεγάλος αριθμός διμερών συναντήσεων που θα έχω τις επόμενες ημέρες με ηγέτες κρατών που είναι μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Ακόμη θα έχω συναντήσεις με επιχειρηματικούς κύκλους εδώ στις ΗΠΑ, όπου θα παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η Μακεδονία για επενδύσεις». Και συμπλήρωσε: «Θα αναγγείλω ακόμη μία νέα ξένη επένδυση από μια εταιρία που είναι μεταξύ των 500 μεγαλύτερων εδώ στις ΗΠΑ, νέες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της Μακεδονίας». Μάλιστα, σημείωσε πως «αυτή είναι η βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στη Μακεδονία. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη για να συναντηθώ με τη μακεδονική διασπορά, τους Μακεδόνες ομογενείς».

Η στάση των Σκοπίων έχει θορυβήσει την Αθήνα, με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει επί τάπητος στους συμμάχους τη στάση της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας και να απαιτεί απόλυτο σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τους υπουργούς Εξωτερικών, Αμυνας και Εσωτερικών της χώρας του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα