Κόντρα Γεωργιάδη – Παπαδόπουλου για το AstraZeneca

Σε ευθεία ρήξη με τον βουλευτή της ΝΙΚΗΣ Νίκο Παπαδόπουλο, με φόντο της παρενέργειες, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής, του εμβολίου AstraZeneca, ήρθε ο υπουργός Υγείας Aδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος για πολλοστή φορά επιτέθηκε σε όλους όσοι έχουν εύλογες επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας, βλέποντας παντού ψεύτες, εχθρούς και συνωμοσιολόγους.

«Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να ευθύνεται για καμία παρενέργεια τρία χρόνια μετά τη χορήγησή του. Ολη η ερώτησή σας ανήκει στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας» ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι η θνησιμότητα στους πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν είναι 30 φορές μεγαλύτερη από αυτήν σε όσους εμβολιάστηκαν. «Παίρνετε κόσμο στον λαιμό σας με όσα λέτε μόνο και μόνο για να κερδίσετε ψήφους» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, συστήνοντας στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν ειδικά τώρα, που υπάρχει έξαρση του κορονοϊού με νέο στέλεχος.

Αυτό που επεσήμανε πάντως από την πλευρά του ο βουλευτής είναι πως η Astrazeneca αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, όπως θρόμβωση, καθώς σε δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε στη Μεγάλη Βρετανία κατά της εταιρίας παραδέχθηκε σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει TT, δηλαδή θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από θρόμβους και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων στον άνθρωπο. Απαντώντας, ωστόσο, στην ερώτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης επέλεξε πάλι να επιστρέψει στις ειρωνείες, καθώς όπως είπε, «μου κάνει εντύπωση μεγάλη πάντα ένας κάτοχος πτυχίου από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό να πρέπει να εξηγώ αυτονόητα ιατρικά πράγματα σε χειρουργό».

Επί της ουσίας, πάντως, αυτό που υποστήριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι πως το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας ήταν συμβατικής τεχνολογίας, σε αντίθεση με τα άλλα δύο που χρησιμοποίησαν την τεχνολογία MRNA, και ο λόγος που αποσύρθηκε είναι διότι δεν χορηγείται, ενώ επικράτησε το εμβόλιο της Pfizer.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα