Κάλυπταν 5 μέρες τον τραμπουκισμό του Αυγενάκη

Η κυβέρνηση θέλησε να κάνει το μαύρο άσπρο σχετικά με την καθυστερημένη αντίδρασή της στο θέμα της χειροδικίας

Να βγει κι από πάνω» -με δύο τρόπους- επιχείρησε χθες η κυβέρνηση σχετικά με την καθυστερημένη αντίδρασή της στο θέμα της χειροδικίας του τραμπούκου βουλευτή της Λευτέρη Αυγενάκη.

Πρώτον: Παρότι ενώ γνώριζαν επί πέντε μέρες το γεγονός τον απέπεμψαν την Τετάρτη, μόλις βγήκε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο, κυβερνητικά στελέχη χθες με τις δηλώσεις τους επιχείρησαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι το έμαθαν την Τετάρτη το πρωί και τότε ο πρωθυπουργός αντέδρασε ακαριαία, δίνοντας εντολή για τη διαγραφή του.

Δεύτερον: Εκτεθειμένοι από τη συμπεριφορά του βουλευτή τους επιχείρησαν αποπροσανατολιστικό συμψηφισμό με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς, μολονότι τα στελέχη αυτά δεν βαρύνονται με χειροδικίες και άλλες παρόμοιες τραμπούκικες ενέργειες.

Ειδικότερα, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αφού τόνισε ότι ο διαγραφείς βουλευτής δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς, όπως είπε, με τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Αυγενάκης έχει χάσει και το δικαίωμα συμμετοχής στα κομματικά όργανα της Ν.Δ., όπως είναι η Πολιτική Επιτροπή, υποστήριξε ότι «η ποινή που επεβλήθη ακαριαία στον κ. Αυγενάκη είναι η μέγιστη δυνατή ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε βουλευτή».

Απέρριψε την κριτική

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε και την κριτική πως χρειάστηκαν ώρες για να διαγραφεί ο κ. Αυγενάκης και υποστήριξε ότι ήταν ακαριαία τα ανακλαστικά του πρωθυπουργού, ενώ ανέφερε ότι συνεργάτης του πρωθυπουργού αμέσως μόλις εστάλη σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές η ανακοίνωση- καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο το βράδυ της Τρίτης, επικοινώνησε με τον κ. Αυγενάκη ζητώντας εξηγήσεις. Είπε ακόμα ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από το βίντεο λίγο πριν εμφανιστεί σε τηλεοπτικό πάνελ και αντέδρασε ακαριαία λέγοντας ότι ο κ. Αυγενάκης θα κληθεί για εξηγήσεις και πως συμπεριφορές τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» δεν είναι αποδεκτές.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο γεγονός ότι παραμένουν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς. «Είναι αστείο ο Π. Μαρινάκης να παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ωσάν να κραδαίνει τη ρομφαία της ηθικής με αφορμή την περίπτωση Αυγενάκη» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και επισήμανε: «Τον “νευρικό” πρώην υπουργό τον απέπεμψαν μόνο αφού δημοσιοποιήθηκε το σχετικό βίντεο και ενώ είχαν ενημερωθεί νωρίτερα, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε. Επιπλέον, μπορεί να λέει τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ο Λ. Αυγενάκης δεν θα πολιτευτεί ξανά με ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αλλά αν είναι έτσι, γιατί δεν ανακοινώνουν κι επίσημα τη διαγραφή του από το κυβερνών κόμμα;»

Παρόμοια επιχειρηματολογία με του κ. Μαρινάκη ανέπτυξε στη Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. «Η ελληνική Πολιτεία μπορεί να σεμνύνεται ότι χθες έδρασε ακαριαία σε όλες της τις θεσμικές εκφράσεις, αλλά μην είστε τόσο υποκριτές» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες που εκτόξευσε νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης για καθυστερημένη και αναγκαστική αντίδραση της Ν.Δ. Επίσης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., χαρακτηρίζοντας υποκριτική την πρότασή του για αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, σημειώνοντας ότι είναι το ίδιο κόμμα που αρνήθηκε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.


Υπουργοί και βουλευτές τον καλούν να παραδώσει την έδρα του

Παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ., εντούτοις η Ν.Δ. δεν του ζήτησε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, με αποτέλεσμα να παραμένει τύποις ανεξάρτητος αφού, όπως ο ίδιος έχει πει, θα στηρίζει την κυβέρνηση. Ωστόσο, υπουργός και βουλευτές εμμέσως πλην σαφώς προτρέπουν τον «τραμπούκο βουλευτή» να παραδώσει από τώρα την έδρα του.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χθες για την άρνηση του κ. Αυγενάκη να παραδώσει την έδρα: «Δεν θυμάμαι πολλούς βουλευτές να έχουν παραδώσει έδρα. Η άποψή μου για την έδρα, και την έχω αποδείξει, είναι ότι όταν εκλέγεσαι με μια παράταξη η έδρα δεν είναι δική σου, είναι αδιαίρετου», ενώ θύμισε ότι ο ίδιος είχε παραδώσει την έδρα του στον ΛΑΟΣ, πριν ενταχθεί στη Ν.Δ. Αναφερόμενος στο γεγονός της χειροδικίας είπε πως είναι «προφανές ότι ο κ. Αυγενάκης ήταν εκτός εαυτού, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία» και επιχείρησε κι αυτός συμψηφισμό, λέγοντας ότι «δεν δέχομαι καμία υπόδειξη από την Αριστερά με αφορμή την επίθεση με το “άι στο διάολο” της Φωτίου προς την Κεφαλογιάννη».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, ερωτηθείς στα Παραπολιτικά 90,1, αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να παραδώσει την έδρα του ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την αποπομπή του από τη Ν.Δ., είπε πως «στη θέση του Αυγενάκη θα παρέδιδα την έδρα μου, από εκεί και πέρα, βάσει του Συντάγματος, ο κάθε βουλευτής κρίνει ο ίδιος πώς θα αντιδράσει». Επίσης, απαντώντας στην ερώτηση αν εκτιμά ότι μπορεί ο κ. Αυγενάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, είπε: «Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του με τη συγκεκριμένη πράξη. Με το γεγονός δηλαδή ότι προσωπικά ζήτησε από την επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ. την αποπομπή του από την Κ.Ο., άρα και από τις δραστηριότητες της Ν.Δ.».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα