Γεραπετρίτης: Με ανοησίες δικαιολογεί τις υποχωρήσεις

Το VAR έχει αποδειχτεί σε φάρμακο διά πάσα νόσο από τον Γιώργο Γεραπετρίτη (κεντρική φωτό), ο οποίος, όντας κατώτερος των περιστάσεων, έχει αποφασίσει με ευφυολογήματα και κουταμάρες να υποσκάπτει τα συμφέροντα της χώρας.

Μιλώντας στον «Economist», ο υπουργός Εξωτερικών θέλησε να υπεραμυνθεί της κατευναστικής λογικής του έναντι της Τουρκίας, επικαλούμενος τον φόβο και το… VAR. «Εκείνο το οποίο είναι χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, έτσι ώστε να μπορούμε να συζητούμε, να αποσυμπιέζουμε τις εντάσεις, να δημιουργούμε έναν δρόμο διαλόγου, διπλωματίας, δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο 28th Annual Economist Government Roundtable, σε συζήτηση με θέμα «Γεωπολιτικοί πόλεμοι: Ποιες οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ειρήνη;». Οπως ανέφερε ο υπουργός, «η υπηρεσία στην πατρίδα είναι να μπορούμε να συζητούμε με τους γείτονές μας. Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα. Το ξέρουμε. Δεν είμαστε ούτε αφελείς ούτε αιθεροβάμονες».

«Οταν υπάρξει κάποιο ατύχημα πάνω από το Αιγαίο, τότε δεν θα υπάρχει VAR για να το διορθώσουμε» υπογράμμισε. Αναφερόμενος στο ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι επιλεκτική διαδικασία, ενώ τόνισε πως καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν αποτελεί διμερές ζήτημα. Στην περίπτωση της Αλβανίας, όπως ανέφερε, έχουμε τη φυλάκιση ενός εκλεγμένου δημάρχου που έχει παραμείνει στη φυλακή για σχεδόν 20 μήνες. «Πρέπει να τηρούμε τις διεθνείς συνθήκες. Η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, αντέδρασε σαφώς στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δήλωσε πως από τη στιγμή που θα υπάρξει επικύρωση, τότε δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής και πρέπει να τη σεβαστούμε πλήρως» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα