Θερινή επιθεώρηση οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Γιαννακοπούλου και Κανελλάκης προστέθηκαν χθες στους πέντε διεκδικητές της ηγεσίας

Από αλλού το περίμεναν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και από αλλού φαίνεται να τους βρίσκει… Η μεγαλύτερη ανησυχία των στελεχών στη Χ. Τρικούπη ήταν το πώς θα διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού ο πολιτικός χαρακτήρας της αναμέτρησης για την ηγεσία, ώστε στον μακρόσυρτο προεκλογικό αγώνα που ήδη άρχισε, με τελικό σταθμό την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, να μείνει ανέπαφη η ενότητα του Κινήματος από δηλητηριώδεις διαγκωνισμούς και να αποφευχθούν εμφύλιες διαθέσεις.

Xρονοδιάγραμμα

Τέσσερις ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, την περασμένη Κυριακή, όπου ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία απειλείται να τορπιλιστεί από έλλειψη σοβαρότητας. Εχουν οδηγηθεί τα πράγματα σε σημείο επιθεωρησιακού χαρακτήρα, ώστε, όπως αυτοσαρκάζονται στωικά κάποια παλαιά στελέχη που έχουν δει πολλά τα μάτια τους, «σε λίγο όποιος περνάει έξω από τα κεντρικά θα καταθέτει και μια υποψηφιότητα»!

Νωρίς χθες, η Νάντια Γιαννακοπούλου, κρίνοντας ότι δεν επιτρέπεται να παρατείνει άλλο την αγωνία των πολυπληθών θαυμαστών της, που ξεροστάλιαζαν εν αναμονή δραματικών εξελίξεων, είπε το μεγάλο «Ναι» και ανακοίνωσε την απόφασή της να κατέβει και αυτή στον στίβο της αναμέτρησης. «Από τις γειτονιές της δυτικής Αθήνας. Από τις γειτονιές των λαϊκών στρωμάτων και των μη προνομιούχων ξεκίνησε το ταξίδι του το ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας την Αλλαγή στις ζωές όλων. Και από εδώ θα ξεκινήσουμε την πορεία επανεκκίνησης και δυναμικής επιστροφής του» είπε στο μήνυμά της και αναπτερώνοντας το ηθικό της παράταξης έδωσε το σύνθημα: «Θα το ανεβάσουμε το ΠΑΣΟΚ! Ολοι μαζί!»

Προτού προλάβει ο κόσμος του Κινήματος να συνέλθει από την έκπληξη, ακολούθησε νέα κίνηση. Αργά χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι εμφανίστηκε και 7ος μνηστήρας στην αίθουσα του «πράσινου» θρόνου. Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης, ξεπερνώντας τους δισταγμούς του, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, διαμηνύοντας με νοσταλγική αυταπάρνηση «Ανδρέα, δεν θα σε προδώσουμε ποτέ! Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!». Υποσχέθηκε δε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «θα συνεχίσω να μάχομαι και από το μετερίζι αυτό υπέρ των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και κατά της καρεκλομανίας, καρεκλολατρείας και της εξουσιομανίας, και σαφώς κατά των λαοκτόνων μέτρων!».

Σε ρόλο «γκεστ σταρ» εμφανίζεται η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία φαίνεται πως έχει πείσει τον εαυτό της ότι διαθέτει όλα τα πρωθυπουργικά προσόντα ώστε μόλις εκλεγεί να σηκώσει μανίκια και να πιάσει δουλειά απέναντι στον Μητσοτάκη. Φυσικά, το μεγαλύτερο όνομα (εννοείται εκτός των σοβαρών υποψηφιοτήτων…) στη μαρκίζα αυτού του θιάσου είναι η Αννα Διαμαντοπούλου, την οποία, άγνωστο πώς, κάποιοι έβαλαν από την πλαϊνή πόρτα στην κουβέντα και τώρα η ίδια, σαν να περίμενε ένα αόρατο σήμα, εμφανίζεται σαν πολύφερνη νύφη -μιας κάποιας πολιτικής ηλικίας βεβαίως…- να μαδά προβληματισμένη τη μαργαρίτα, κρατώντας τον λαό της σε αναμμένα κάρβουνα!

Αποτυχίες

Πληροφορίες φέρουν την πρώην επίτροπο, η οποία έχει συμπληρώσει ένα σπάνιο σερί πολιτικών αποτυχιών στα πόστα από τα οποία πέρασε, να ακτινογραφεί τα δημοσκοπικά αισθήματα του εκλογικού σώματος και τον βαθμό αποδοχής της, ο οποίος έχει σημαντικά ξεθωριάσει από τα χρόνια που ο λαός την οδήγησε σε πολιτική αποστρατεία. Στην κανονική μάχη που έχει ήδη αρχίσει, ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής υπογραφών στήριξης ανά την Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές του την ισχυρή επιρροή στην πρωτεύουσα, όπου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., όπως και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα, έχει ζωτική ανάγκη ανάκαμψης.

Ο Χάρης Δούκας σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να υπογραμμίσει ότι ο ίδιος και ο δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης εκφράζουν την Κεντροαριστερά που νικάει τον Μητσοτάκη. Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι στα χέρια του το Κίνημα «άλλαξε πίστα», επιμένοντας πως «ήταν ασύμμετρη» η αντίδραση κάποιον στελεχών σε σχέση με το αποτέλεσμα. «Δεν μπορεί να μας ανοίγεται μια νέα εποχή και, αντί να έχουμε έναν στρατηγικό ισχυρό ρόλο, αντιπολιτευτικό, εμείς να έχουμε μια άγονη εσωστρέφεια που έκανε πολύ μεγάλη ζημιά» λέει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα