Πανικός στο Μαξίμου για το μαύρο χρήμα!

Με ψέματα ο Μαρινάκης προσπάθησε να αποφύγει την υποχρέωση να δηλώσει ποιος και έναντι ποιων ανταλλαγμάτων ξεπληρώνει τα υπέρογκα χρέη της Ν.Δ.

Με χοντροκομμένα ψέματα, από αυτά που συνηθίζει καθημερινά να σερβίρει στους κολαούζους του, προσπάθησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης να αποφύγει την υποχρέωση να δηλώσει στους πολίτες ποιος και έναντι ποιων ανταλλαγμάτων ξεπληρώνει τα υπέρογκα χρέη της Ν.Δ. που υπερβαίνουν τα 500.000.000 ευρώ.

Οι παραδοχές Κασσελάκη για διακίνηση μαύρου χρήματος στα κόμματα προκάλεσαν ανησυχία στο σύστημα του Μαξίμου. Αντί όμως ο Κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τα οικονομικά της Ν.Δ., τα οποία, σύμφωνα με τον Μαρινάκη, «είναι διαυγή», συνιστά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που παγίως έπραττε επί πρωθυπουργίας του, όταν οι μίζες έπεφταν σύννεφο, και ο Κ. Σημίτης: να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζει ο κ. Κασσελάκης, ας πάει να το καταθέσει στον εισαγγελέα. Ολα τα υπόλοιπα δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης» δήλωσε σε χαμηλό τόνο ο Π. Μαρινάκης, αποκαλύπτοντας τον πανικό του Μαξίμου. Στο ίδιο μήκος και ο έτερος Καππαδόκης Α. Σκέρτσος προτίμησε να ξεγλιστρήσει με ψευτοτεχνάσματα, κάνοντας λόγο για εσωτερικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωσάν η διαφάνεια να είναι ένα δευτερεύον θέμα που δεν αφορά πρωτίστως την καταχρεωμένη Ν.Δ.

«Είναι λόγια του αέρα που έχουν στόχο τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα» είπε, γνωρίζοντας ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν είναι φρόνιμο να μιλάς για σκοινί, και πρόσθεσε (Real fm): «Ας ασχοληθεί με τα του οίκου του ο κ. Κασσελάκης και ας αφήσει τα υπόλοιπα κόμματα. Η Ν.Δ. δεν κρύβει τίποτα και όλα τα κόμματα έχουν την υποχρέωση να δημοσιοποιούν τον τρόπο αξιοποίησης των πόρων τους». Βεβαίως, τόσο ο αβροδίαιτος Σκέρτσος όσο και η πολιτική ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα Μαρινάκης αποφεύγουν να πουν στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό με ποιον ακριβώς τρόπο η Ν.Δ. εξυπηρετεί το θεόρατο χρέος της και με βάση ποια ρύθμιση -αν υπάρχει ρύθμιση- πληρώνει τις υποχρεώσεις της, την ώρα που για λίγα χιλιάρικα βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια του κοσμάκη.

Αφού η Ν.Δ. «δεν κρύβει τίποτε», γιατί δεν δημοσιεύει τους όρους αποπληρωμής του χρέους της, όπως και του χρέους του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου στις τράπεζες; Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου απαντά ότι «κανείς δεν γνωρίζει πώς και αν η Ν.Δ. των «αδιευκρίνιστων» ξεχρεώνει, κάνοντας πρόσφατα μια πανάκριβη προεκλογική καμπάνια».


Ορκωτούς λογιστές στα κόμματα ζητά ο Κασσελάκης

Να ελεγχθούν τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος δεκαετίας από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης. «Αν πραγματικά θέλουν να έρθουν όλα στο φως, ιδού η Ρόδος. Αλλιώς ομολογούν ότι έχουν πολλά να κρύψουν» δηλώνει και ρίχνοντας ευθέως το γάντι στον Κ. Μητσοτάκη, τον προκαλεί: «Να φέρουμε τώρα και στα δύο κόμματα ανεξάρτητη εταιρία ορκωτών λογιστών (προτείνω την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρία) για έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων σε χρονικό βάθος δεκαετίας. Με άρση οποίας ρήτρας εμπιστευτικότητας μπορεί να υπάρχει με προμηθευτές ή συνεργάτες. Ολα στο φως. Εχω υποσχεθεί στους πολίτες ότι αυτό το σάπιο σύστημα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του. Κύριε Μητσοτάκη, πάμε;»

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης εμμένει στις εμπρηστικές απόψεις του και, με αφορμή το λουκέτο που επέβαλε στην «Αυγή», δικαιολογείται πως ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί ήταν να δεχθεί μαύρο χρήμα. «Σας μίλησα με ειλικρίνεια για δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Με μεγάλο συναισθηματικό κόστος. Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτήν τη στιγμή; Μόνο με μαύρο χρήμα. Ξεκαθάρισα: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα» επαναλαμβάνει, επιβαρύνοντας ένα ήδη βαρύ κλίμα.

«Ο “δικός μου ΣΥΡΙΖΑ”», εξηγεί, «σημαίνει ότι, αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν έναν πρόεδρο, ο οποίος να αποδέχεται τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα. Εγώ δεν προσφέρομαι. Λυπάμαι». Η στάση του προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Παροτρύνω την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μη συνεχίσει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να πάει στον εισαγγελέα» δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης, με τον οποίο συμφώνησαν οι Γ. Βασιλειάδης, Ολγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Και οι αναταράξεις συνεχίστηκαν με τις παραιτήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι από το κόμμα. «Παραιτούμαστε από το σχέδιο Κασσελάκη, δεν του κάνουμε τη χάρη να φύγουμε από το κόμμα» λένε στη «δημοκρατία». Στη συνεδρίαση της Κ.Ε. που μετατίθεται για τις 6 Ιουλίου, το ξεκαθάρισμα.


Βήμα πίσω από τον Αποστολάκη μετά τις «βόμβες»

Για τις «βόμβες» που εξαπέλυσε περί μαύρου χρήματος στα κόμματα ρωτήθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο ίδιος επιχείρησε να κάνει βήμα πίσω, εξαιρώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένοντας ωστόσο για την ύπαρξη μαύρου χρήματος συνολικά στο πολιτικό προσωπικό και στα κόμματα της χώρας, καθώς υποστήριξε: «Είπα τίποτα ψέματα; Εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, αλλά δεν υπάρχουν κόμματα, πιστεύω, στην Ελλάδα που κάποιος να τα ενισχύει; Φαντάζομαι, δεν είπα ούτε ότι το ξέρω ούτε ότι τα έχω διαχειριστεί, λέω για τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά και, αφού δεν χρωστάει, δεν υπάρχει θέμα» ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο ναύαρχος εκτίμησε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όταν ρωτήθηκε για την επίμαχη ανάρτηση Κασσελάκη, υποστήριξε πως «δεν βλέπω να υπάρχει κόντρα και διάθεση κόντρας μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα. Καταρχάς, δεν συμφέρει κανέναν. Ούτε τον έναν ούτε τον άλλον», ενώ επέρριψε ευθύνες και στα ελληνικά του προέδρου του κόμματος, λέγοντας πως «οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί, επειδή τα ελληνικά του δεν… αφήστε που βελτιώνεται αρκετά γρήγορα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια λέξη που να μην είναι η πιο σωστή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα