Διασυρμός της κυβέρνησης με τον Μπελέρη

Μέγιστη εθνική ήττα, αφού όχι μόνο παραμένει έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές, αλλά δεν του επετράπη καν να ψηφίσει, έστω ηλεκτρονικά, για το Ευρωκοινοβούλιο

Τον απόλυτο διασυρμό της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει η χώρα μας, με φόντο την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος όχι μόνο δεν αποφυλακίστηκε, αφού παραμένει έγκλειστος στις φυλακές της Αλβανίας, αλλά δεν του επετράπη καν να ψηφίσει, έστω ηλεκτρονικά, για το Ευρωκοινοβούλιο, κάτι που συνιστά μέγιστη εθνική ήττα.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, ο Φρέντης Μπελέρης παραμένει έγκλειστος, καθώς το δικαστήριο των Τιράνων αποφάσισε να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή των 24 μηνών. Η απόφαση του Εφετείου επιβεβαιώνει τις συνεχείς παρεμβάσεις του Εντι Ράμα στην αλβανική Δικαιοσύνη, με την κυβέρνηση να μην κάνει απολύτως τίποτα για να ανακόψει τις πραξικοπηματικές του μεθοδεύσεις.

Νέα επίθεση

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Φρέντης Μπελέρης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Εντι Ράμα, κατηγορώντας τον για αυταρχισμό. «Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Οπως δεν κάμφθηκα τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες, έτσι δεν θα καμφθώ ούτε τώρα, τους τρεις με τέσσερις μήνες που απέμειναν. Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Εντι Ράμα, όχι εγώ. Δυστυχώς για εκείνον η παρουσία μου στην Ευρωβουλή εγγυάται ότι ο αγώνας για το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί» ανέφερε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -θυμίζουμε- έριξε νερό στον μύλο του Εντι Ράμα επιτρέποντας την άνευ προηγουμένου φιέστα του στην Αθήνα πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, ανήμερα την «επέτειο» από την παράνομη σύλληψη του Μπελέρη. Η χθεσινοβραδινή δήθεν καταδίκη της απόφασης του εφετείου Τιράνων από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι ενδεικτική της ανυπαρξίας οποιασδήποτε σοβαρής αντίδρασης από πλευράς της χώρας μας.

«Η σημερινή απόφαση του εφετείου Τιράνων έρχεται προς επίρρωση των ανησυχιών για το επίπεδο του κράτους δικαίου και της προστασίας των μειονοτήτων στην Αλβανία» επισημαίνεται στην εκτός τόπου και χρόνου ανακοίνωση που εξέδωσε η Αθήνα, ενώ αναφέρεται ακόμη: «Σήμερα ο κ. Μπελέρης δεν είναι μόνο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας. Είναι επίσης εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποτελεί, συνεπώς, υποχρέωση των αλβανικών Αρχών να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του, τον προσεχή Ιούλιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος επίσης περιορίστηκε στο ότι ο Φρέντης Μπελέρης είναι «ένας εκ των εκπροσώπων Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο – αυτονόητο ότι πρέπει να ορκιστεί ευρωβουλευτής και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής». Σημειωτέον, εφόσον το αλβανικό σωφρονιστικό σύστημα προσμετρά τη μία ημέρα φυλάκισης ως μιάμιση, ο Φρέντης Μπελέρης αναμένεται να αποφυλακιστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, πάντως, η κυβέρνηση, που έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας, φαίνεται πως έχει απολέσει τελείως την ισχύ της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν επέτρεψε στον «γαλάζιο» ευρωβουλευτή να μετάσχει με ηλεκτρονική ψήφο στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων αντιπροέδρων του ΕΛΚ. Σύμφωνα με την πρώτη πηγή πληροφόρησης, δεν του επετράπη καν να μετάσχει στην ψηφοφορία με mail, σύμφωνα με άλλη απέστειλε τελικώς mail, το οποίο όμως δεν προσμετρήθηκε, με το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς το ίδιο: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ηττηθεί πλήρως τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εσωτερικό της χώρας μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα