Ακονίζουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ! Αψιμαχία Ανδρουλάκη – Δούκα

Με έκδηλη δυσφορία πληροφορήθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας προτείνει να στηθούν σε δύο διαδοχικές Κυριακές, στις 3 και τις 10 Νοεμβρίου, οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Αρμόδιες κομματικές πηγές, χωρίς να κρύβουν την ενόχλησή τους, παρατηρούσαν επιθετικά ότι «η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα». Κατά το συμφωνηθέν «δρομολόγιο» που επικαλούνταν, «η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει, ως γνωστόν, την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη. Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του e-mail τρίτου προσώπου. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Δρόμος».

Οσον αφορά το «τρίτο πρόσωπο», από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του οποίου εστάλη η επίμαχη πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, οι ίδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι πρόκειται για τον Χρήστο Πρωτόπαπα, πρώην υπουργό και νυν σύμβουλο του Χάρη Δούκα. Από την πλευρά του ο Δούκας δεν άφησε αναπάντητα τα κομματικά σχόλια. Οπως αντέτεινε ειρωνικά, «ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην Κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Οντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος».

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, γεγονός είναι ότι το αίτημα να στηθούν πρόωρες κάλπες στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου και όχι το 2025, σύμφωνα με την καταστατική πρόβλεψη, έχει αποκτήσει πλέον μια αυτόνομη όσο και ισχυρή δυναμική. Στο κλίμα αυτό, ακόμα και η ενδιάμεση πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για μετάθεση της εκλογικής εκκρεμότητας, δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές. Το πράγμα θα ξεκαθαρίσει την προσεχή Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο πρόεδρος του Κινήματος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να καταθέσει συγκεκριμένους σταθμούς, όπως ζητούν κορυφαία στελέχη. Οι Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Δούκας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και άλλοι, όπως οι βετεράνοι Κώστας Σκανδαλίδης και Πέτρος Ευθυμίου και πολύ πιο έντονα ο Χάρης Καστανίδης, που παίρνει τώρα την εκδίκησή του, ζητούν ανοιχτή συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής αποτυχίας και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το ζήτημα της ηγεσίας.

«Αυτό το οποίο κατά την άποψή μου προέχει είναι μια νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε ό,τι μας αφορά αλλά και στο σύνολό του. Είναι το εκ των ων ουκ άνευ προαπαιτούμενο, αν θέλουμε και φιλοδοξούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές να πετύχουμε αυτό που δεν πετύχαμε σήμερα και δεν εννοώ τη δεύτερη θέση» δήλωσε χθες (ΕΡΑ) η Μιλένα Αποστολάκη. Αναφορικά με το θέμα της ηγεσίας, αναγνώρισε: «Νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο άνοιξε εκ των πραγμάτων στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κ.Ο. Αρα, κατά συνέπεια, με τον τρόπο αυτό με τον οποίο δρομολογήθηκε αυτή η κουβέντα, σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο είναι αδιάφορο ή δεν μπαίνει μέσα σε αυτόν τον οδικό χάρτη, εάν μιλάμε για κάτι το οποίο πρέπει να έχει στοιχεία δυναμικότητας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα