Στο ίδιο έργο θεατές! Παράνομη τουρκική NAVTEX ανοιχτά της Ρόδου

Η τακτική των ήρεμων νερών στο αιγαίο έχει αποτύχει παταγωδώς

Προκλήσεων συνέχεια από την Αγκυρα, η οποία εξέδωσε NAVTEX ανοιχτά της Ρόδου, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η τακτική των ήρεμων νερών στην οποία ομνύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει παταγωδώς.

Η Τουρκία έχει αφεθεί πλέον ανεξέλεγκτη, με το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί αμέτοχο τις νέες ντροπιαστικές κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (κεντρική φωτό). Χθες η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για εργασίες πλοίου πόντισης καλωδίου, ισχυριζόμενη δήθεν ότι η περιοχή εργασιών νότια της Ρόδου και ανατολικά της Κρήτης αφορά περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Πρόκειται για σημείο που έχει δηλωθεί μονομερώς και αυθαίρετα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως τουρκική ΑΟΖ και εντάσσεται στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και στο νέο δόγμα περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Οπως αναφέρεται αναλυτικότερα, δεσμεύεται η περιοχή για την πόντιση καλωδίου από το «C/S Teliri» για διάστημα από 1-21 Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι η περιοχή είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Μάλιστα, το «C/S Teliri» φέρεται ότι τοποθετεί καλώδιο επικοινωνιών (Cable Blue System) που θα συνδέει την Κύπρο με την Ιταλία, τη Γαλλία και το Ισραήλ για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως σαφές πως η περιοχή αυτή επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα και οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, μέσω του σταθμού του Ηρακλείου, εξέδωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας ελληνική NAVTEX, δίνοντας το στίγμα των ερευνών του πλοίου και ξεκαθαρίζοντας ότι έχει να κάνει με ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο «σουλτάνος» σε κάθε περίπτωση δεν ορρωδεί προ ουδενός και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από το γεγονός ότι δεν σταματά τις προκλήσεις, καθώς τη Δευτέρα εξέδωσε και νέα NAVTEX με την οποία στρεφόταν κατά της Κύπρου, δηλώνοντας ότι η κυπριακή αναγγελία για τις εργασίες του «C/S Teliri» εντός της κυπριακής ΑΟΖ είχε εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό. Η κυβέρνηση άραγε πότε σκοπεύει να σηκώσει το γάντι και να ανακόψει το ρεσιτάλ προκλήσεων της Αγκυρας;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα