Τέμπη: Νέα δικογραφία στη Βουλή κατά υπουργών

Και νέα δικογραφία, η τέταρτη κατά σειρά, για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση συγγενών θυμάτων, διαβιβάστηκε στη Βουλή, η οποία μάλιστα αφορά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης από το προεδρείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, «ποινική ευθύνη των υπουργών, όπως ισχύουν, την 17/6/2024 ποινική δικογραφία που αφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώην υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Γεώργιο Γεραπετρίτη, στον πρώην υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, στον πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά τη χρονική περίοδο 2021-2023 Χρήστο Στυλιανίδη, στον υπουργό Δικαιοσύνης Γεώργιο Φλωρίδη, στον πρώην υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, στον πρώην υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη και στην πρώην υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη».

Αυτή βεβαίως δεν είναι η πρώτη μήνυση που περνά το κοινοβουλευτικό κατώφλι. Στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί και άλλες δικογραφίες οι οποίες έχουν σχηματιστεί έπειτα από μηνύσεις συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος, μεταξύ άλλων για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προαναγγείλει την κατάθεση αιτήματος για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Η Ν.Δ. δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της για το τι μέλλει γενέσθαι με την επίμαχη πρόταση, σχολιάζοντας πως όταν αυτή υποβληθεί, τότε θα τοποθετηθεί επισήμως. Σε κάθε περίπτωση, το πλέον πιθανό είναι η Ν.Δ. να βάλει ξανά μπλόκο στη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας, όπως ακριβώς είχε κάνει και το περασμένο φθινόπωρο, κατά τη συζήτηση της πρότασης της αντιπολίτευσης για προανακριτική επιτροπή με βάση τη δικογραφία για τη σύμβαση της 717.

Αυτό, πάντως, που προκαλεί τη μεγαλύτερη οργή είναι το γεγονός ότι όλες αυτές οι δικογραφίες που διαβιβάζονται στη Βουλή έπειτα από μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων θα καταλήξουν απλώς στο συρτάρι, καθώς δεν πρόκειται να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, αφού οι υπουργοί καλύπτονται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα