Ωμή παρέμβαση Μητσοτάκη στο Πατριαρχείο!

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τον «αποκεφαλισμό» -και, μάλιστα, το ταχύτερο δυνατόν- του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Οι ομογενείς που επιστρέφουν για το καλοκαίρι στην «Ελλάδα 2.0» του Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπουν τη χώρα να ζει τη μεγάλη ακμή της. Με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο τα νοικοκυριά μπορούν πια να ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία. Τα θέματα των αγροτών βρίσκουν τη λύση τους με τον θεσσαλικάρχη μικροβιολόγο Κώστα Τσιάρα. Στην υπόθεση των Τεμπών αποδόθηκε πλήρως δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός αντάμειψε με υπουργικές θέσεις πολλά μέλη της εξεταστικής επιτροπής που την εξιχνίασαν.

Οι ομογενείς βλέπουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάζει στη θέση τους τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, τον Αλβανό πρόεδρο Ράμα και τη Σκοπιανή πρόεδρο Σιλιάνοφσκα. Ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός, με τη δύναμη του 11% που κατόρθωσε να πάρει στις εκλογές, λιγότερο και από τον Αντώνη Σαμαρά το 2011, αποφάσισε πλέον να λύσει και τα ζητήματα της χώρας εκτός Ελλάδας. Για να σοβαρευτούμε, όμως: Στη δεκάλεπτη συνάντηση που είχε στο πόδι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας, μεσούσης της διεθνούς διάσκεψης για την Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να σκεφτεί κάποια αιτήματα που έθεσε ο παναγιότατος. Ζήτησε, όμως, και αυτός με τη σειρά του ένα ανταποδοτικό αίτημα: τον «αποκεφαλισμό» το ταχύτερο δυνατόν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Ανήκουστο!

Ο Ελπιδοφόρος, εκτός από τις αστοχίες και τα λάθη του, είναι ο άνθρωπος που επί των ημερών του ανεγέρθηκε και δόθηκε στο εκκλησίασμα ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, διέσωσε το συνταξιοδοτικό Ταμείο των κληρικών της Αμερικής και κράτησε ενεργή και με πιστοποίηση τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστόνη. Συσπείρωσε γύρω του το ποίμνιο της Αμερικής και τους ανθρώπους που προωθούν τα θέματα της ομογένειας στις ΗΠΑ, όπως τον πρόεδρο της «Ηγεσίας των 100» Τζιμ Λογοθέτη, τον επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη και τον πρόεδρο του ΑΧΕΠΑ Κύπριο Σάββα Τσίβικο.

Αποτελεί, όμως, ο Ελπιδοφόρος το κατ’εξοχήν εμπόδιο στο ορμπανικό πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη να ελέγξει αυτός την ομογένεια στην Αμερική και αλλαχού. Γιατί για την οικογένεια Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ο φυσικός ηγέτης των ομογενών και όχι οι εκάστοτε Αρχιεπίσκοποι και οι ομογενειακοί παράγοντες. Ο πρωθυπουργός δεν πήρε κανένα μάθημα από το μήνυμα της κάλπης και την οξεία αποδοκιμασία προς το πρόσωπό του. Βλέπει την ομογένεια ως ένα μεγάλο κεφάλαιο (κάτι σαν… κουμπαρά) που θέλει ο ίδιος να εκμεταλλευτεί, σε βάρος, φυσικά, του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ενα Πατριαρχείο που βασίζει την επιβίωσή του στις γενναίες εισφορές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Γιατί οι ομογενείς για την παρέα του Κυριάκου Μητσοτάκη (Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, τ. υφυπουργός και νυν πτυχιούχος στο Κολούμπια) αντιμετωπίζονται ως απλά πιόνια και εργαλεία για να γίνονται δουλειές για το «σύστημα». Με αλαζονεία γύρισε την πλάτη στους άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στον πνευματικό τους «φάδερ» Αλεξ Καρλούτσο, έναν από τους διαχρονικούς πυλώνες στήριξης των εθνικών μας συμφερόντων στη χώρα. Ο άνθρωπος που, καλώς ή κακώς, είναι ο μόνος που ανοίγει τις πόρτες του Λευκού Οίκου για την Ελλάδα, με κάθε πρόεδρο.

Οι άρχοντες πια και οι σοβαροί ομογενείς είναι απέναντι. Ούτε ζωγραφιστό πια δεν θέλουν να τον δουν, καθώς τον θεωρούν απόλυτα αναξιόπιστο και άνθρωπο που θέλει ηγεμονικά να επιβληθεί. Ο Πατριάρχης δίνει τον μεγάλο αγώνα για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Εχει δίπλα του τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, που διεθνοποίησε το ζήτημα από τότε που ήταν ηγούμενος μονής. Αγνόησε παραδειγματικά την προηγούμενη «εντολή» που δέχτηκε από την υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου της κυβέρνησης του 41%. Δεν πρόκειται, λένε στο Φανάρι, ούτε εντολές να δεχτεί ούτε εντολές να εκτελέσει από έναν Ελληνα πρωθυπουργό που προβαίνει σε κάτι που ουδέποτε απαίτησε κανένας Τούρκος πρόεδρος σε βάρος του Πατριαρχείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα