«Ανοίγματα» Κασσελάκη μετά την πρόταση Παππά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ σε προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα τις επόμενες εκλογές και μάλιστα με κοινό ψηφοδέλτιο

Οι αναταράξεις στη Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πως έχουν έντονο αποτύπωμα και στην Κουμουνδούρου. Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί αυτή τη στιγμή να μην απειλείται από κανέναν εντός του κόμματος, ωστόσο η κινητικότητα στο ΠΑΣΟΚ και στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς έχει τεράστια επίδραση και στον δικό του χώρο. Από την Κουμουνδούρου μπορεί επίσημα να μη σχολιάζουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο βλέποντας ολοένα και περισσότερα «πράσινα» στελέχη να μιλούν για την ανασύνταξη του χώρου, οι συζητήσεις και οι προτάσεις για τη συνέργεια μεταξύ των δύο χώρων αυξάνονται και πληθύνονται.

Φουντώνουν οι συζητήσεις

Μετά και το «άνοιγμα» του Στέφανου Κασσελάκη προς τον κ. Ανδρουλάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, οι συζητήσεις θα φουντώσουν. Χθες ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στην επικράτηση Κασσελάκη, καθώς τον στήριξε στη δεύτερη Κυριακή έναντι της Εφης Αχτσιόγλου, κάλεσε τα δύο κόμματα σε συμπόρευση -αλλά όχι διάλυση- και κοινά ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές. «Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση, η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία» είπε ο Νίκος Παππάς, διευκρινίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν μιλά για διάλυση κομμάτων, αλλά για ένωση. Πρότεινε μάλιστα ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. «Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου» επισήμανε. Εκανε λόγο για μια κατά τον νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση» και έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία.

Την άποψη που εξέφρασε χθες ο Νίκος Παππάς εκφράζουν εδώ και καιρό πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην Πολιτική Γραμματεία, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο τελευταίος μάλιστα ισχυρίζεται πως «πλήρωσε» την πρότασή του, καθώς χθες με δήλωσή του έκανε γνωστό πως απολύθηκε από επιστημονικός συνεργάτης της Γιώτας Πούλου με εντολή του Στέφανου Κασσελάκη.

Η έναρξη του διαλόγου στην Κεντροαριστερά έχει προκαλέσει και άλλες παρενέργειες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μια μεγάλη μερίδα στελεχών ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με τη Πλεύση Ελευθερίας, ενώ την ίδια ώρα συνεργάτες του προέδρου του κόμματος δεν θέλουν τη Νέα Αριστερά στον διάλογο αυτό. Ολοι ωστόσο κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας να δουν τις κινήσεις που θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και τις αλλαγές που θα κάνει σε επίπεδο κορυφής για να επανεκκινήσει το κόμμα. Οι εκπλήξεις μάλιστα δεν μπορούν να αποκλειστούν, όπως πληροφορούμαστε…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα