Εθνικιστικό ρεσιτάλ από Αλβανούς οπαδούς

Υψωσαν στο Ντόρτμουντ πανό με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» που περιλαμβάνει Κέρκυρα, Ηπειρο, Γρεβενά και Φλώρινα

Ρεσιτάλ προκλητικότητας σημειώθηκε πάλι από Αλβανούς φιλάθλους, αυτή τη φορά στο Ντόρτμουντ και το «Signal Iduna Park» για την πρεμιέρα του Euro 2024 απέναντι στην Ιταλία, οι οποίοι -προφανέστατα με την κάλυψη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα- προχώρησαν ανενόχλητοι σε εθνικιστικές εκδηλώσεις.

Ο λόγος για ένα προκλητικό βίντεο το οποίο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο δείχνει οπαδούς να φορούν μπλουζάκια και να κρατούν στα χέρια τους πανό με χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» που περιλαμβάνει την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα και το μεγαλύτερο κομμάτι της Ηπείρου, αλλά και τα Γρεβενά και τη Φλώρινα.

Οπως είναι προφανές, το εν λόγω βίντεο προκαλεί τσουνάμι αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενας εκ των συγκεκριμένων οπαδών της αλβανικής ομάδας μάλιστα έκανε την εμφάνισή του και στην τηλεόραση της χώρας του, παραχωρώντας δηλώσεις σε δημοσιογράφο που βρέθηκε κοντά του, και στη συνέχεια μπήκε στο «Signal Iduna Park» για το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία.

Αδιάφορο το Μαξίμου

Παρά τα ομαδικά πυρά από τους Ελληνες φιλάθλους και τους Ελληνες χρήστες των social media, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να σφυρίξει αδιάφορα, μην κάνοντας απολύτως κανένα σχόλιο επί του κρεσέντο αναθεωρητισμού στις πλάτες της Ελλάδας. Παρότι απαγορεύονται ρητώς όλα τα πολιτικά πανό στα γήπεδα, πόσο μάλλον τα αλυτρωτικά και ανιστόρητα. Κι όλα αυτά την ώρα που οι Αλβανοί αποθρασύνονται ξεκάθαρα εξαιτίας της απαράδεκτης αδιαφορίας του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ούτε καν σχολίασε την αδιανόητη πράξη του Αλβανού φιλάθλου.

Το περιστατικό έρχεται λιγοστές μόλις εβδομάδες μετά τη δήθεν ιδιωτική επίσκεψη του Εντι Ράμα στην Αθήνα ανήμερα τη συμπλήρωση ακριβώς ενός χρόνου από την παράνομη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη, αλλά και της προκλητικής φιέστας του Αλβανού πρωθυπουργού, με τις πλάτες, φυσικά, της ελληνικής κυβέρνησης. Αντίστοιχα περιστατικά, πάλι λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είχαν συμβεί και κατά το παρελθόν, κυρίως με τους Σκοπιανούς, οι οποίοι υπενθυμίζεται πως είχαν σηκώσει αλυτρωτική σημαία και πανό στο Euro του 2021, παρόντος μάλιστα του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος συνυπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα και εξακολουθεί να ομνύει στην ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, σάλο είχε προκαλέσει και η πορεία του νεαρού αθλητή Ντέγιαν Γκεοργκέφσκι στο τάε κβον ντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με κασκόλ που έγραφε «Μακεδονία», η οποία είχε οδηγήσει σε ακόμα έναν γύρο προπαγάνδας από πλευράς Σκοπίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα