Βελόπουλος: Ο μεγάλος κερδισμένος της κάλπης

Με τα ποσοστά του σχεδόν να διπλασιάζονται, κέρδισε τη μάχη έναντι του ΚΚΕ με φόντο την 4η θέση, κάνοντας το κόμμα του να πανηγυρίζει και να μιλάει για μια τεράστια νίκη

Παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε τόσο από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο, όμως, και από τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους νικητές των φετινών ευρωεκλογών. Με τα ποσοστά του σχεδόν να διπλασιάζονται και να φτάνει στο όριο του 10% (9,5%), ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κέρδισε τη μάχη έναντι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με φόντο την 4η θέση, κάνοντας το κόμμα του να πανηγυρίζει και να μιλάει για μια τεράστια νίκη.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει, μάλιστα, ακόμα έναν λόγο να πανηγυρίζει καθώς «σάρωσε» στη βόρεια Ελλάδα, καταφέρνοντας σε πολλές περιφέρειες να κερδίσει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω του τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θριάμβευσε στη Θεσσαλονίκη, καταλαμβάνοντάς τη στη Β’ Θεσσαλονίκης με ποσοστό 16,3%, ενώ κονταροχτυπιόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση στην Α’ Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,6%.

Τεράστια, όμως, επιτυχία σημείωσε και στις υπόλοιπες περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στην Ημαθία συγκέντρωσε ποσοστό 18,2% (από τα ψηλότερα σε όλη την επικράτεια), στο Κιλκίς ήρθε πάλι δεύτερο κόμμα, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 16,6%, στην Πέλλα έφτασε το 17,9% και στην Πιερία βρέθηκε στην 3η θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,6%. Σημαντικά ήταν τα ποσοστά του Κυριάκου Βελόπουλου και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου κατάφερε σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας να καθιερωθεί ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, με ρίζες στην τοπική κοινωνία και, φυσικά, στελέχη σε όλη την Ελλάδα.

«Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πραγματικής Δεξιάς στον τόπο» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος στο μήνυμά του και συμπλήρωσε πως «το κόμμα του είναι εθνικό, λαϊκό και κοινωνικό κόμμα, που ήρθε για να κυβερνήσει». Η επιτυχία που σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος αποτελεί εφαλτήριο για ακόμα μία μεγαλύτερη επιτυχία, που μπορεί να έρθει στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Τα στελέχη του εκτιμούν πως πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της δεξιάς δεξαμενής παίρνει οριστικό διαζύγιο από τη Νέα Δημοκρατία, όποτε θεωρείται μιας πρώτης τάξης ευκαιρία το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να αποτελέσει τον βασικό εκφραστή της τους επόμενους μήνες.


Στους κερδισμένους και η ΝΙΚΗ που εκλέγει ευρωβουλευτή

Στους κερδισμένους της χθεσινής αναμέτρησης συγκαταλέγεται σίγουρα και η ΝΙΚΗ, που μετά την επιτυχία της πέρυσι να μπει στη Βουλή κατόρθωσε και φέτος να εκλέξει ευρωβουλευτή με ποσοστό 4,5%, επίτευγμα αξιοσημείωτο για νέο κόμμα.

Ο πρόεδρός της Δημήτρης Νατσιός δήλωσε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα: «Αυξήσαμε τα ποσοστά μας σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Θα συνεχίσουμε με σθένος, με συνέπεια και με σοβαρότητα να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του ελληνικού λαού όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, αλλά, από αύριο, και μέσα στην Ευρώπη. Και θέλω να στηλιτεύσω κάτι το οποίο μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Εχουμε μια τεράστια αποχή, πάνω από 60%. Είναι μια τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, υποδαύλιζε αυτή την αποχή».

Ο κ. Νατσιός υπογράμμισε ακόμα πως «η ΝΙΚΗ ανεβαίνει σιγά σιγά και με δυναμισμό. Πιστεύουμε πως στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση τα ποσοστά μας θα είναι πολύ υψηλότερα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τις Ελληνίδες και τους Ελληνες που μας έδειξαν εμπιστοσύνη και να ευχαριστήσω τα χιλιάδες μέλη της ΝΙΚΗΣ που αόκνως και με φιλότιμο στήριξαν την προσπάθειά μας». Αξιοσημείωτη ωστόσο ήταν και η επίδοση του κόμματος «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», καθώς στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωεκλογές συγκέντρωσε ποσοστό 1,45%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα