Η ΕΥΠ επιμένει να μην ενημερώνει το ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για την άρνηση της υπηρεσίας να του αποκαλύψει τους λόγους παρακολούθησής του

Δίχως τέλος οι «γαλάζιες» μεθοδεύσεις με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών, με την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω ακόμη και στο «παρά ένα» της ευρωκάλπης. Οπως αποκάλυψε η ίδια η Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος έστειλε επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη, με την οποία τον ενημερώνει για την άρνηση της ΕΥΠ να του αποκαλύψει τους λόγους παρακολούθησής του.

Αυτό σημαίνει πως η υπηρεσία, η οποία υπάγεται απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αρνείται να συμμορφωθεί με την ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναφέρει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του. «Τι έχει να πει ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την άρνησή της να εφαρμόσει την απόφαση ενός ανώτατου δικαστηρίου;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Θανάσης Γλαβίνας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κατά πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κρίνει αντισυνταγματική την κυβερνητική διάταξη του 2021, χαρακτηρίζει ανίσχυρη την απαγόρευση ενημέρωσης του παρακολουθούμενου, ενώ υποστηρίζει πως «η πλήρης απαγόρευση της δυνατότητας ενημέρωσης του θιγόμενου» δεν δικαιολογείται. Πάντως, παρά τις πλείστες όσες ερωτήσεις που δέχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε κατ’ ελάχιστον αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι μετά τη νέα δυσάρεστη, πλην όμως αναμενόμενη για τον Νίκο Ανδρουλάκη, εξέλιξη. «Περιμένουμε την ΑΔΑΕ και τις περαιτέρω ενέργειες» δήλωσε, επιμένοντας πως ο πρόεδρος της «πράσινης» παράταξης θα ακολουθήσει τη νομική οδό για όσους είναι υπόλογοι.

Υπόλογοι κατά το ΠΑΣΟΚ είναι όλοι όσοι εμπλέκονται στη μη εφαρμογή της απόφασης. Σημειωτέον πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ότι όσοι αρνηθούν να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μηνύσει ακόμη και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα