Σοβαρό επεισόδιο φαίνεται πως σημειώθηκε με πρωταγωνιστές τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, και μάλιστα ήταν και ο εισηγητής του κόμματός του.
Σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ, όλα συνέβησαν με αφορμή την παρουσία του βουλευτή σε κοπή πίτας του Συλλόγου Αρκάδων της Ηλιούπολης, με τον αρχιμανδρίτη να αναφέρεται στο συμβάν μέσω του λογαριασμού του στα social media.
«Μία ώρα καθυστέρησε η ευλογία και η κοπή της αγιοβασιλειόπιτας του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, έως της επιτεύξεως αποχωρήσεως από τον χώρο της συνεστιάσεως του απάνθρωπου βουλευτή Παύλου Χρηστίδη, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκησε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ό,τι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται» ανέφερε στην ανάρτησή του, την οποία μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφίες του Παύλου Χρηστίδη και της οικογένειάς του.
Ο τελευταίος πάντως διαψεύδει ότι τα πράγματα έγιναν ακριβώς έτσι, δηλώνοντας πως το περιστατικό που περιέγραψε ο αρχιμανδρίτης ήταν «στη φαντασία του», καθώς, όπως υποστηρίζει ο κ. Χρηστίδης, «από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Αρκάδων αποχώρησα για να πάω σε άλλη κοινωνική υποχρέωση. Δεν με πλησίασε ποτέ κανένας ιερέας να μου πει το οτιδήποτε». Ο ίδιος πάντως επιτίθεται στον Σεραφείμ, λέγοντας πως «η πρωτοφανής στοχοποίηση της οικογένειάς μου, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας από το μαιευτήριο, είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης».
Την ανάρτηση του αρχιμανδρίτη κατήγγειλε και το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «παραλήρημα μίσους» και υποστηρίζοντας πως όσα λέει «δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο» της Εκκλησίας. Τότε, ο αρχιμανδρίτης ανταπάντησε, τονίζοντας πως «από το να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ τα ευκολάκια τού λόγου, όπως “παραλήρημα μίσους”, ας κοιτάξει να πείσει τους Ελληνες πολίτες ότι δεν αξίζει τον ρόλο τριτοδεύτερου, έως και πέμπτου, στην αντιπολίτευση».