Ομαδικά πυρά κατά Φίλη
Με πρόθυμους αβανταδόρους ένθεν κακείθεν συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ ο πόλεμος δηλώσεων. Απαντώντας στα δριμύτατα σχόλια Φίλη, που χαρακτήρισε «τραμπικό» το ύφος Κασσελάκη και κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «οδήγησε το κόμμα από τον αρχηγισμό στον μεσσιανισμό», η νέα εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη σημείωσε: «Ζούμε τους “μετασεισμούς” των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου. Μίας διαδικασίας που, όπως είναι λογικό, είχε και εντάσεις και αντιπαραθέσεις – έτσι είναι οι προεκλογικές περίοδοι. Ολα αυτά σιγά σιγά θα κοπάσουν και νομίζω ότι αυτό θέλει και ο κόσμος. Θα περίμενα από τον πολύ καλό μου σύντροφο, τον Νίκο Φίλη, να δίνει πρώτος το παράδειγμα του κατευνασμού των εντάσεων, να είναι ο σοφός Νέστωρ του κόμματος, αυτό περιμένουμε από τους παλιότερους».
Σε υψηλότερους τόνους ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς δήλωσε: «Οποιος δεν εκφράζεται από τον αρχηγό του, τότε ο ίδιος λέει ότι δεν ανήκει στο κόμμα. Αν θεωρούν κάποια στελέχη ότι δεν τους αφορά η διαδικασία αναδιοργάνωσης της σύγχρονης Αριστεράς, θα επιλέξουν οι ίδιοι να φύγουν. Δεν θα είναι πολλοί αριθμητικά».
Στον αντίποδα ο Πάνος Σκουρλέτης αντέτεινε ότι «ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Πόσο φρέσκοι είναι Πολάκης, Αποστολάκης και Νίκος Παππάς;» Μετριοπαθέστερη η Σία Αναγνωστοπούλου χαρακτήρισε «ανεύθυνο λάθος» τη θέση Αποστολάκη, που υπέδειξε την έξοδο σε όσους διαφωνούν. «Δεν δέχομαι ότι είναι κάτι νέο ο κ. Κασσελάκης» είπε, αλλά επέκρινε και τους συντρόφους της, λέγοντας ότι «δεν γίνεται να μην υπάρχει σεβασμός στη λαϊκή εντολή».
Σε μια εμφανή κυβίστηση ο Στ. Κούλογλου υποστηρίζει τώρα ότι η νίκη Κασσελάκη «ήταν μια εξέγερση της βάσης απέναντι στην κομματική γραφειοκρατία». Ο Κασσελάκης «θέλει να φτιάξει ένα νέο κόμμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως με το ίδιο όνομα, τα ίδια γραφεία, την ίδια χρηματοδότηση, αλλά με διαφορετική φυσιογνωμία» λέει… Κριτική στον Ν. Φίλη και από τον Γιώργο Καραμέρο, που διερωτήθηκε «αντί να στηρίξουμε έναν νέο άνθρωπο, είναι δυνατόν να λέμε ότι είναι Τραμπ ή Πέπε Γκρίλο;»