Σύμφωνα με δημοσίευμα φέρεται ότι είχε χρέη 1.800.000 €, αλλά και ότι… έκρυψε την περιουσία του για να γλιτώσει κατασχέσεις
Σάλος έχει ξεσπάσει από το δημοσίευμα-κόλαφος της εφημερίδας «Documento» για τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος φέρεται ότι έχει χρέη 1.800.000 αλλά και ότι… έκρυψε την περιουσία του προκειμένου να γλιτώσει τις κατασχέσεις. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ενώ ήταν υφυπουργός, στις 25 Ιουλίου 2019 ενεργοποιήθηκε εναντίον του η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ένα ποσό της τάξης των 322.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός χρωστά και 51.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ και έχει ήδη από 29/5/2018 ενεργοποιηθεί εναντίον του η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης.
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη πως ο Νίκος Παπαθανάσης κατάφερε και πέτυχε κούρεμα των οφειλών του προς τη Eurobank κατά 96,5%. «Σε απόλυτα νούμερα», αναφέρει το ρεπορτάζ, «από τα 1.458.548,29 € που όφειλε το 2015 από τη σύμβαση ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που είχε υπογράψει ως εγγυητής, και με τους τόκους υπερημερίας να έχουν ανεβάσει την οφειλή σε 2.065.000 ευρώ, διακανόνισε μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκασε για καταδολίευση δανειστών ώστε να πληρώσει 50.000 ευρώ».
Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σκηνικό αλλά και την έντονη αντίδραση του Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος καταγγέλλει ψεύδη, συκοφαντίες και αθλιότητες. «Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του “Documento” και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν τη μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια» υποστηρίζει ο υπουργός, λέγοντας πως η υπόθεση αφορά γονική παροχή στα τρία του παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματος της οικογένειας που είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, το υπόλοιπο του οποίου εξυπηρετείται κανονικά.
Εγγυητής
«Το δάνειο των 1.800.000 ευρώ που επικαλείται το “Documento” δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρία, από τη διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια. Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι οφείλει σε ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο.
Μάλιστα, αργά χθες το βράδυ ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter την απόφασή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «για τη συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου και τη βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου από τον κ. Βαξεβάνη δηλώνω ότι τον λόγο πλέον θα τον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη». Σημειωτέον πως η υπόθεση έχει προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολιάζει πως ο υπουργός «εκτός από δόλιος κακοπληρωτής είναι και “ξεχασιάρης”», καθώς, όπως αναφέρεται, «αφού χρωστούσε 1.800.000 ευρώ, έκρυψε την περιουσία του για να μην πληρώσει και έχασε το δικαστήριο για καταδολίευση δανειστών, είπε ότι τάχα δεν θυμάται σε τι συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα». Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν θα κρατήσει στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια τον Νίκο Παπαθανάση.