Οπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», παρά τα μπλόκα Μαξίμου, το πόρισμα της ΑΔΑΕ θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή
Θέμα ημερών είναι η κατάθεση του πορίσματος της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», αυτό βρίσκεται προ των κοινοβουλευτικών πυλών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», το πόρισμα είναι έτοιμο και αποκαλύπτει πως συνολικά έξι ανώτατα πολιτικά και κρατικά στελέχη παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το πόρισμα θα κατατεθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες της κυβέρνησης, η ΑΔΑΕ κατάφερε να ολοκληρώσει τους ελέγχους και πλέον έχει έτοιμη την πρώτη λίστα παρακολουθουμένων της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, την οποία η κυβέρνηση πολλάκις έχει προσπαθήσει να ακρωτηριάσει, θα λάβουν γνώση των στοιχείων τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα έξι πρόσωπα τα οποία αποδεδειγμένα πλέον παρακολουθούνταν είναι αυτά που είχε ζητήσει προ μηνός να ερευνηθούν στο αίτημά του προς την ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας.
Στη λίστα της ΑΔΑΕ συμπεριλαμβάνονται ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και άλλα τέσσερα πολιτικά και κρατικά στελέχη, η εμπλοκή των οποίων στην υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό.
Σκληρές πιέσεις
Αυτό που αναφέρουν, μάλιστα, στην εφημερίδα μας άτομα που έχουν γνώση για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης είναι πως το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνο που απελευθέρωσε τα χέρια του Ράμμου, τα οποία είχαν δεθεί από την ένοχη σιωπή των πολιτικών και των αξιωματούχων που αρνούνταν να ζητήσουν από την ανεξάρτητη Αρχή να τους πει αν παρακολουθούνταν.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», η επίμαχη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ, η οποία προκάλεσε νέο γύρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι προϊόν σκληρών πιέσεων που δέχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Γιώργο Γεραπετρίτη. «Οι πιέσεις που δέχεται για να βάλει μπλόκο στις έρευνες της ΑΔΑΕ ήταν αφόρητες και διαρκείς» είπε άνθρωπος που γνωρίζει. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με δύο μέλη της Αρχής, τα οποία βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Μαξίμου και τον Γιώργο Γεραπετρίτη.
Αμφότερα τα στελέχη της ΑΔΑΕ αντιτίθενται στις εισηγήσεις του προέδρου, λειτουργώντας σαν δούρειος ίππος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας ως στόχο τη συγκάλυψη της υπόθεσης.