Δυσανεξία στην κριτική και πρωτοφανές θράσος επέδειξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος έσπευσε να κάνει παρατήρηση σε καθηγητή πανεπιστημίου, επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, φτάνοντας στο σημείο να προκαλέσει ολόκληρο επεισόδιο σε διάλεξη στα Τρίκαλα.
Αντί να απολογούνται για την έκρηξη του πληθωρισμού και την ενεργειακή ακρίβεια, ορισμένοι στην κυβέρνηση ζητάνε και τα ρέστα. Καταπώς φαίνεται, έχουν συνηθίσει μόνο στις αυλές και στα χάδια από τον φίλα προσκείμενο Τύπο, και δεν μπορούν να δεχτούν ακόμη και την εν προκειμένω καθ’ όλα δικαιολογημένη κριτική. Το αδιανόητο περιστατικό κατήγγειλε ο ίδιος ο… παθών, ο διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Γενεύης Μελέτης Μελετόπουλος.
Όπως αποκάλυψε, όλα συνέβησαν στην Καλαμπάκα κατά τη διάρκεια ημερίδας την οποία διοργάνωσε ο επιστημονικός σύλλογος Μετεώρων Λιθόπολις, με θέμα τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Το «παρών» έδωσαν πλήθος κόσμου, οι τοπικές Αρχές, η μοναστική κοινότητα, καθώς και ο Κώστας Σκρέκας, όπως και τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ. Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων ζητήθηκε η γνώμη του καθηγητή για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, απάντησε πως «οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες είναι λαμπρά», ωστόσο θα ήθελε «να προστεθεί και η προβολή νομίμων διεκδικήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάννης για Ιμβρο – Τένεδο», καθώς και μια «εμπεριστατωμένη απάντηση στις καθημερινές προσβολές του Ερντογάν».
Όπως γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος στην ανάρτηση-καταγγελία του, παρότι υπήρξαν θερμά χειροκροτήματα, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να του επιτίθεται, θέτοντας εν αμφιβόλω την αξία της ιστορικής του ανάλυσης και ρωτώντας τον αν είναι πράγματι ιστορικός! Κι όλα αυτά επειδή απλώς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση!
Τελικώς, το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση του υπουργού. Φαίνεται πως εκεί στην κυβέρνηση, αντί να κάνουν αυτοκριτική για τα μύρια όσα προβλήματα ταλανίζουν τους πολίτες που δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα και να προσπαθήσουν να βρουν επιτέλους πραγματικές λύσεις, επιδεικνύουν όχι μόνο έλλειψη ανοχής στην κριτική αλλά ενίοτε και αυταρχικές συμπεριφορές.