Τη Θεσσαλονίκη επέλεξε για να κάνει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του, ως πρέσβης των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Στην πρώτη συνάντηση, στο δημαρχείο, άκουσε από τον Ζέρβα το αίτημα εκατομμυρίων Ποντίων: «Βοηθήστε με τις δυνάμεις σας, ώστε να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατόν η Γενοκτονία των 353.000 Ποντίων, όπως έγινε η αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων». Ο Τζορτζ Τσούνης είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί και επισήμανε: «Τη Θεσσαλονίκη την έχω στην καρδιά μου. Την πρώτη φορά που ήρθα στην πόλη, ήταν με τον πατέρα μου Δημήτρη και επισκεφτήκαμε τον Αγιο Δημήτριο, κάτι που θα κάνω σε έναν μήνα με τον γιο μου, που φέρει το ίδιο όνομα με τον πατέρα μου».
Ο πρέσβης των ΗΠΑ, τον οποίο συνόδευσε η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι, αναφέρθηκε στις ισχυρές σχέσεις των δύο χωρών και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την καλή συνεργασία που έχει εδραιωθεί με την πρεσβεία και το προξενείο της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια ο πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Οι αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία αποτέλεσαν κυρίαρχο θέμα συζήτησης. Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ εντυπωσιάστηκε και συγκινήθηκε από τους τρεις πίνακες στους τοίχους με μακεδονικές εικόνες. Μία εικόνα της προτομής του Μ. Αλεξάνδρου, μία του Στεφανιού της Βεργίνας και μία της Λάρνακας της Βεργίνας. Τόσος ήταν ο ενθουσιασμός του πρέσβη, που ο κ. Τζιτζικώστας κατέβασε τους πίνακες από τον τοίχο και τους δώρισε στον κ. Τσούνη. Ο πρέσβης έμεινε αποσβολωμένος να κοιτά τον περιφερειάρχη, αποδέχτηκε με χαρά το δώρο και αναφώνησε: «Το δώρο σου είναι απίστευτο. Η κίνησή σου είναι απίστευτη. Για λογαριασμό του αμερικανικού λαού δέχομαι τα σπουδαία αυτά δείγματα μακεδονικής τέχνης, τα οποία θα κοσμούν την ιστορική κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα για τα επόμενα δυόμισι χρόνια που θα βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση και μετά θα σου τα επιστρέψω». Ο κ. Τζιτζικώστας ανταπάντησε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί πίσω τους πίνακες και θα ήταν χαρά του να μείνουν ως παρακαταθήκη για όλους τους πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, για τον αμερικανικό λαό.